Pohádka o splašených dygrech

16.11.2015 21:16

SK DYGRS DRACHKOV - HC Vodňany  9:1 (1:0, 6:0, 2:1) 

15.11.2015

Listopad se nám pomalu láme do své druhé poloviny a dygrům los přisuzuje jako dalšího soupeře tým Vodňan, kde vždy řádí zejména první útočná lajna. Drachkov měl doposud na svém kontě jedinou výhru se Schäferem, Vodňany na tom byly o jeden úspěch více. To určitě nebyla bilance, kterou by si po šesti kolech představovaly. Drachkov opět čekal, až jak se sejde a kdo dorazil, vykulil oči úžasem. V dygřím doupěti se těsnalo 14 kousků a to ještě Parkos, tentokrát bez výstroje.

Od úvodního hvizdu se hrál útočný hokej. Drachkovští měli o něco více ze hry, ale naráželi na pozorného gólmana hostí. Stejně tak dopadaly choutky Vodňan. Přesto se jedna střela ujala a byl to díky Bohu pokus SK DD, který skončil v hostujícím špajzu. Již na začátku páté minuty se krásně prosadil Standa Kubů, lídr kanadského bodování týmu. Na obou stranách se několikrát zablesklo, více než jednu branku diváci neviděli.

Jestliže se v první části dygrům nedařila produktivita, tak ve druhé to byla jiná káva. Chvilku to ale trvalo. Krátce poté, co se zápas přehoupl do své druhé poloviny, chytil Drachkov doslova druhou mízu. Přesně šest a půl minuty trvala smršť, během které museli vodňanští skousnout šest sytých knedlíků ve své svatyni. Postupně se totiž trefili dvounohý Pavouk, dorážlivý Michal Švec, modrobijec Beny, kanonádní Standa Kubů, jemně vlající Huňas a opět Michal Švec tři vteřiny před koncem třetiny - 7:0!!! Vodňany zahrozily jen občas, vývoj skóre silně pošramotil hostující hřebínky.

Už dlouho se nešlo do poslední periody s takovým klidem, přesto s hokejovou chutí. Vodňany nesložily zbraně a ve třetí třetině už byly více než vyrovnaným soupeřem. Odměnou jim byl čestný úspěch, resp. volejbalově dorážející Pavouk, jehož bagřík skončil až za Lochem. I tak dygři našli odpověď, a to hned dvakrát. Zhruba za dvě minutky od branky soupeře zaúřadoval krasokorčuliar Brk. Několika technickými oblouky se propracoval před branku Vodňan a pohotovou dorážkou vsítil osmou ještěrku. V poslední minutě svůj střelecký zápisník rozepsala nová posila Dygrs Lukáš Řezník, který si vzal kotouč a jistě ho uklidil do sítě podeváté.

Po dlouhé době poznali dygři chuť dvou bodů a zároveň plnou střídačku, která šlapala jako cibule pana starosty.

Zajímavé momenty:

- útočná lavina v polovině utkání

- jistá defenzíva podporující přední řady (Rattyho tři, Jindrovy dvě asistence, Benyho fík)

- jedno jediné vyloučení Jirky Voňavého (letošní osobák slušnosti)

Branky a asistence Dygrs:

04:12 - Kubů (bez asistence), 23:27 - Křižan (Rataj), 23:56 - Švec (Kubů), 25:29 - Beneš (Králík), 26:55 - Kubů (Rataj), 27:51 - Huňáček (Králík), 29:57 - Švec (Kubů), 37:16 - Krčal (Rataj), 44:11 - Řezník (Babor)

Vyloučení:

10:08 - Králík (2´ podražení), 17:17 - Soukup (2´ sekání - za nic), 38:52 - Babor (2´ hákování), 40:01 - Beneš (2´ podražení)