Začátek jako z partesu!!!

26.09.2017 01:04

SK DRACHKOV - HC Blatná 4:12 (1:5, 1:5, 2:2)

23. 09. 2017

Snad géniové zodiakální, snad osmapadesátá vyšší inteligence, snad se v nepřátelském znamení štíra střetl mikrokosmos s makrokosmem nebo snad jen nepřízeň osudu poslala Drachkovu do úvodního zápasu sezóny blatenského Golema. Pravdou je, že tento soupeř patří v rámci okresní soutěže mezi ty nejtěžší, a že si dygři prožijí pořádně těžkou premiéru bylo jasné dávno před utkáním.

Drachkov, stejně jako jeho soupeř, nastoupil na dvě kompletní lajny. Na předzápasové tiskovce organizace Dygrs byla oficiálně představena nová akvizice Jarda Stehlík, který okamžitě naskočil do zápasového rytmu. V první utkání sezóny pak chybělo několik opor včetně dlouhodobě zraněného Pavouka, George Vonavky, Jirky Kulatičenka a dalších. Z pracovních důvodů chyběl Vláďa Krejčí a Láďa Vastl, který měl hlášenou službu se svým ledoborcem na Lipně. Škoda, že nás raději nevzal s sebou. Úvodní report sezóny nebude chronologický, ale spíše obecný, protože by se nesl v konstantním duchu.

Samotný začátek zápasu byl jako sen. Bohužel jako sen hororový. Ve čtvrté minutě Dygrs prohrávali 0:3 a poněkud překvapeně začali s rozkoukáváním se po ledové ploše. Tam totiž řádil jiný gang. Blatná hodila nabitou sestavičku, která měla od prvních vteřin zápas pevně pod kontrolou a šlo jen o výši skóre. Zejména herní projev hostí stál za povšimnutí. Dygři nestíhali tempu soupeře a často je srážely vlastní chyby. Blatné se podařilo vsítit v první i druhé třetině po pěti brankách a tak byl debakl dokonán dříve, než by bylo zdrávo. Akce 3 na jednoho nebyly vyjímkou a zakončení do prázdné branky už vůbec ne. Na straně Drachkova bylo také poměrně dost šancí. K jeho velké smůle byla produktivita a zejména přesnost trošku jinde než u soupeře, ale to se jistě postupně zlepší. Vždyť i sedláci u Chlumce dostali v roce 1775 od vrchnosti poctivě naloženo a přesto nakonec sklidili pěknou pšenku...

Mezi negativa ze strany SK DD určitě patřila nesehranost, nepřesnost a laciný výkon pokémona v brankovišti. I přes vysokou prohru a díky elektronické tužce však můžeme najít střípky něčeho pozitivního. Dygrům se podařilo vstřelit 4 pěkné branky. Nejprve po pěkném úniku Kazanem v oslabení, poté Rattym v přesilové hře (kdy technickou střelou od modré procedil černého nezbedu do sítě). Dále povedenou kličkou do bekhendu v plném počtu hráčů na ledě – autor Mára Brabec. Pak si ještě jeden zážez na čepeli připsal Kazuto a tresné střílení neproměnil Brabík. První letošní trest si připsal Šebík a Jára Stehlík se zapsal do kronik asistencí. Dvě krásné branky jsme si dali vlastní. Nechybělo ani první zranění (samozřejmě doufáme, že se zápěstí Standy Kubů dá do kupy co nejrychleji). Takže jsme si prakticky vyzkoušeli téměř všechno, co v moderním hokeji můžete vidět.

Zápasy s Blatnou jsou vždy hokejové, stále ale platí, že je to spíš jako hrát za Slovinsko proti Kanadě. Občas se zadaří :)

Start nového ročníku tak máme díkybohu za sebou a příště to zkusíme o něco lépe.

Branky a asistence Dygrs:

Babor (Brabec), Rataj (Brabec), Brabec (Babor), Babor (Stehlík)

Vyloučení:

Šebesta M. (2´ - vysoká hůl), Šebesta L. (2´ - hákování), Šebesta M. (2´ - podražení), Šebesta L. (2´ - hákování)

Sestava SK DD:

Kopenec – Rataj, Beneš, Šebesta L., Jánský - Babor, Brabec, Stehlík, Kubů, Huňáček, Šebesta M.