AKTUALIZOVÁNO!!! Za třetí třetinu si dygři vezou oba body

10.12.2014 17:32

HSG Horažďovice - SK DYGRS DRACHKOV  2:6 (1:1, 1:1, 0:4) 

27.11.2014

Zápas, na který čekal nejeden fanoušek, přineslo 8. kolo OSLH. Horažďovice s huňatým Huňadym v kleci byly velkou výzvou. Fakt, že se tahle potvora vyhecuje a dygry potrápí, je známá a tento zápas nebyl výjimkou. Dygři nastoupili do utkání po úspěšné bitvě s Prachaticemi, protože 7. kolo proti Vodňanům bylo odloženo.

Od úvodu se hrál útočný hokej a hosté ve žlutých dresech zaměstnávali domácí obranu ze všech stran, ovšem Huňas držel až do 13. minuty, kdy jej odčaroval Pavouk. To bylo v době, kdy soupeř vedl 1:0, protože ani jemu nebylo útočení cizí a hlavně díky dvojici posil z OP zatěžoval obranu Drachkova. Obě nové akvizice domácích měly prsty také ve druhé brance, kdy nadvakrát dorazili kotouč do sítě. Drachkov ale vyrovnal i podruhé. Vůněho lahodný vlněný průstřel od modré skončil až v síti. Psala se 22. minuta zápasu. Po dvou třetinách zůstával stav vyrovnaný 2:2.

Začátek té třetí vyšel rozhodně lépe dygrům, kteří během pěti minut odskočili po trefách Kazana a Ševči na rozdíl dvou branek. Rozdílová branka Marka Babora přišla po jeho puklici zpoza kruhů, která když nejde do kopru, je vždycky nebezpečná. Kubův gól pak znamenal šikovnou teč těsně před Huňdou. Horažďovice se ještě snažili korigovat stav přes své snajpry, jejich snaha ale ovoce nepřinesla a dygři mohli pokračovat v sázení branek a do konce zápasu ještě jednu branku přidal Venda Sládek a podruhé v utkání zavěsil Kazan. Produktivní třetí třetina tedy rozhodla zápas a další body jasně přisoudila Drachkovu.

Zajímavé momenty:

- těžké dobývání branky soupeře

- protržená produktivita v poslední části

- před zápasem ukončil svou aktivní kariéru drachkovské bek Štěpán Reisinger, kterému tímto ještě jednou děkujeme za přínosnou hru v barvách Dygs

Branky:

HC Horažďovice - SK Drachkov     2:6 (1:1, 1:1, 0:4)

12:10 Křižan (Babor), 21:16 Soukup (Ševčík), 33:42 Babor, 35:13 Ševčík (Soukup), 42:18 Sládek (Křižan), 44:28 Babor (Sládek)

Vyloučení: Soukup - 2x, Sládek, Vastl