Výhra dygrů u zeleného stolu

17.02.2017 19:49

Schäfer Blatná - SK DRACHKOV  0:5 (0:0, 0:0, 0:0) kontumačně

11.2.2017

Druhý odvetný zápas postavil dygrům do cesty blatenský Schäfer. Ačkoliv se soupeř nacházel na samém dně tabulky a takřka celou dosavadní sezónu měl problém se sestavou, na Drachkov se sešel snad na tři pětky. O to nepochopitelnější je fakt, proč nakonec hokejová jury musela sáhnout ke kontumaci utkání za černocha v sestavě.

Domácí si na posilněnou pozvali pomocníky z okresního přeboru, přičemž na soupisce mají regulérně pouze jednoho a celkově sestava poloviny neznámých zaváněla různě. Po konzultaci s kotlem Drachkova jsme zažádali o konfrontaci určených hráčů, kteří ji odmítli, a tím bylo vše dané. Ano, není to výsledek hokejový, ale pokud se dá takto bránit milionkrát opakovanému faktu, že hráči OP jsou úrovní někde úplně jinde než hráči OS, bránit se tak budeme. Také jsme skoro sezónu hráli v šesti lidech a není to nic lahodného, ale pravidla jsou daná jasně. Sami jsme si letos vybíhávali možnost mít na soupisce Rattyho spolu s Řezňasem, kterého si vytáhly Katovice. A máme oba jen díky tomu, že Ratty skončil v OP (srdcař). A tím končíme celou tuto aférku…

Hodnotit zápas jako takový dnes nebudeme. Stačí říct, že od DD to byl po hokejové stránce jeden z nejhorších výkonů za poslední dobu. Soupeřův gólman se sice činil, ale od dygrs neexistovala přihrávka, založení akce, natož přesná střela. Na ledě jsme padli v poměru 3:2 (1:0,1:1,1:1) a důrazně zvedáme prstík před předvedenou hrou a výhledem na další utkání. Neoficiálně se trefili Brabec (Šebesta M.) a Jánský (Vastl). Za katr dvakrát putoval Vláďa Krejčí.