S Protivínem kontumačně...

04.02.2019 22:28

HC Protivín - SK DRACHKOV    0:5 kontumačně

2. 2. 2019

Po zasedání STK bylo utkání s Protivínem kontumováno na 5:0 ve prospěch Drachkova, a to z důvodu nasazení dvou hráčů z OP - porušení HŘ OS LH Strakonice čl. XV., odst. 4!

Na ledě skončilo utkání 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) ve prospěch domácího výběru...

Utkání s Protivínem přineslo hned několik zajímavostí. Zaprvé – fakt, že i v šestnáctém kole hráli drachkovští dygři o úplné čelo tabulky, což už je na pováženou a asi se to na rozdíl od Protivína úplně tolik nečekalo. Za druhé – sestava Drachkova ve šlágru kola čítající kompletní tři formace. To nepamatují ani ti nejšedivější fanoušci SK DD. Za třetí – na zápas okresní soutěže zajímavou diváckou kulisu. A za čtvrté – premiérovou výpomoc v brance v podání Fandy Šátavy, kmenového gólmana našeho soupeře z HC Eagles.

Dygři do zápasu vstupovali bez větších příprav na soupeře a s vyčkávací taktikou, co domácí předvedou. A ruku na srdéčko, předvedli hned od začátku. Protivín se do Drachkova pustil jako vosy do medu a okamžitě zaměstnával obranu Dygrs. Velice sympatický výkon předvedl (kromě gólmana) Tomáš Křižan. Ten si v čase 4:21 šel sednout na trestnou lavici. Na tom by nebylo nic výjimečného, kdyby nebyl v čase 4:07 vpuštěn na led právě po odsezení dvouminutového trestu. Hra ve čtyřech dopadla bez větší újmy, krátce po návratu Pavouka na led už ale domácí udeřili. Dygři se v této fázi zápasu pouze bránili a Francois se v brance pořádně činil. Ujal se paradoxně nastřelený puk od modré čáry, který přes houf těl proskotačil až do dygří branky 1:0.

Hostům se dařilo útočení jen velmi těžko a na první vážnější situaci se čekalo do poloviny úvodní třetiny, kdy Huňas technicky prověřoval protivínského gólmana, leč neúspěšně. Další šance měly pouze jepičí život, a protože skvěle chytající Fanda nedovolil domácím navýšení skóre, šlo se z ledu s nejtěsnějším možným výsledkem.

Ve druhé třetině už se dygři trochu začali zvedat a jejich přechod do útočného pásma byl mnohem zajímavější než v první části hry. Přesto byl domácí tým tím lepším a jeho šance volali po gólu víc a víc. K drachkovské smůle se necelé dvě minuty před koncem prostřední třetiny podruhé v zápase prosadil domácí šutér Bican, který už má letos snad sto bodů a Drachkovu už opět teklo do bruslí.

 Před posledním dějstvím se už probralo jen to nezbytné, zkusit dát kontaktní branku. To se nakonec nepodařilo, i když k ní bylo za celé utkání nejblíž, a to hned několikrát. Drachkovským se bohužel nedařila finální fáze útoku a hodně střeleckých pokusů končilo nad brankou domácích, což ve výsledku znamenalo rychlý obrat hry směrem k dygřímu obrannému pásmu. Pět minut před koncem zápasu se navíc protivínským podařilo přidat třetí pojistku a závěr zápasu si už zkušené mužstvo domácích pohlídalo.

Ačkoliv se hrálo na tři lajny (a někdy nám dělalo problémy rychle a uceleně střídat) bylo toho s hokejovým soupeřem požehnaně a nejeden dygří jazyk po utkání unaveně směřoval směrem k ponožkám. Snahu poprat se o dobrý výsledek dygři rozhodně měli, soupeř z Protivína byl však v tomto měření sil nerozlousknutelným oříškem.

Devítizápasová série bez porážky je tak minulostí. Hráči SK DD mají teď pouhé tři dny na sosání energie, protože hned v úterý 5.2.2019 začínáme další kolo OSLH, tentokrát proti HSG Horažďovice… 

 

Zajímavé momenty: Velmi dobrý hokejový výkon domácích… Dokonalé procvičení obrany… Vynikající docházka Drachkova… 

Branky a asistence Dygrs: bez vstřelené branky

Vyloučení: 02:07 Křižan (2´- podražení), 04:21 Křižan (2´- podražení), 22:02 Beneš (2´- hákování), 26:04 Šebesta M. (2´- faul kolenem), 29:53 Diviš (2´- krosček)

Sestava SK DD: Šátava - Rataj, Vastl, Boška, Babor, Šebesta M., Stehlík – Křižan, Poláček, Sládek, Diviš, Brabec, Kuncipál, Huňáček, Kuštán, Beneš