Týdenní info No.1

01.09.2021 05:00

Zdá se to být takřka nemožné, ale dění kolem „normálního“ fungování, sportování, ba i kolem dygřího hokeje začíná znovu oživovat. A spolu s ním i náš malý infokoutek pro hráče, fanoušky SK DD a samozřejmě i pro neutrální pozorovatele tohoto bohulibého sportu.

 

Je to celých jedenáct měsíců, co dygři naposledy pospolu rozdírali ledovou krustu na zimním stadionu. Po celých třech zápasech se hřáli na druhém místě tabulky, než přišla nemilosrdná, leč nevyhnutelná stopka a více než brzký konec sezóny. Po bezmála ročním půstu, který proložila nezbedná virová epidemie, začínáme jako téměř každý druhý od úplného začátku. To ve stručnosti znamená obnovení hráčského kádru, příprava rozličných podkladů na nový ročník soutěže, sehnání nějakých těch financí a snad i obnovení webu s informacemi o životě poblíž mantinelů.

 

Jak již bylo zmíněno v sezóně 2020/2021 stihli dygři odehrát pouhá tři utkání. Se Schäferem 3:3, s Blatnou 5:0 kontumačně a s Horažďovicemi 12:3… Od té doby ovšem nic, třebaže se po různých koutech republiky dál vesele bruslilo. Nejeden drachkovák tak musel dát zavděk přírodě a popiloval fyzičku i svůj um na zamrzlých rybníkách, což by mohl být jeden z rozhodujících faktorů k formě pro nadcházející, snad již celou, sezónu okresní soutěže.

 

Její začátek by měl přijít ve středu 22.9.2021 utkáním mezi HC Ales Strakonice a HC Vodňany. Drachkov by do bojů o co nejlepší umístění naskočí hned den poté. Na úvod vyzve HC Eagles, tedy absolutně nevyzpytatelného soupeře.

 

Soupiska SK DD momentálně čítá 16 jmen. Bez posil, zato doufejme se zdravým jádrem týmu, které zajistí dostatečnou docházku na utkání po celou dobu soutěže.

Loučíme se s Járou Stehlíkem, který projevil zájem, vrátit se zpět do mateřských Horažďovic. Tímto mu za jeho hráčské, kapitánské, skautské, a hlavně kamarádské pomoci děkujeme a přejeme spoustu úspěchů na poli sportovním i životním.

 

V jednání je momentálně nějaký přípravný led a probíhají další kroky k zajištění chodu klubu pro následující ročník.

 

S dalšími informacemi se ozveme krátce před začátkem soutěže.

Mějte krásné podzimně letní dny.

 

P.S. Kanadské bodování loňské mikro-sezóny suverénně ovládl Petr Kuncipál se sedmi body (4+3) a my mu zdvořile připomínáme, že úspěchy se v našem týmu vykupují :) …