Týdenní info No.13

25.02.2019 12:52

A protože je před námi volné kolo a tím pádem několik dní odpočinku k nabrání sil do rozhodující fáze sezóny (cca dva týdny), můžeme se směle pustit do lehké anylýzy toho, jak by to teoreticky, popř. prakticky mohlo vypadat v posledních kolech OS.

Při shlédnutí aktuální tabulky a k důležitému faktu, že tým HC Eagles odstoupil čtyři kola před koncem ze soutěže (jeho výsledky se započítávají tak, jak byly dosaženy na ledě a všechna další utkání jsou kontumována ve prospěch soupeře) je jasné, že se kromě boje o titul, tedy o 1. až 3. flíček, svádí urputné boje také o konečné 4. až 6., a též o 8. až 10. místo v celkovém hodnocení ligy. Takovou lehkou jistotu mohou mít v Netolicích, které si sedmou příčku celkem jistě pohlídají a také ve Schäferu, kterému z posledního místa pomůže už jen zázrak, ovšem nikdy neříkej nikdy. Podle výkonu z prvních dvou třetin ze zápasu s Dygrs by určitě mohli sem a tam nějaký ten bodík ještě přidat.

Drachkovské fanoušky ale samozřejmě nejvíc táhne první trojka, v níž se motají i jejich oblíbenci. Jak samozřejmě každý správný fanda ví, dygry čekají poslední dvě utkání… 11. března se postaví proti HC ALES Strakonice. Ty sice dokázali v prvním kole porazit po neskutečné smršti v druhé polovině zápasu poměrem 18:4, ale například v posledním měření sil s HC Vodňany padli hráči ALESu těsně 3:4 a pokud by dygři předváděli hru, kterou také dokáží (viz některé pasáže posledních zápasů) nemuselo by se jim na ledě příjemně dýchat. A protože ve vzduchu je něco, co se asi příliš nečekalo a k čemu nyní stačí pouhý bod, musejí drachkovští ke klání s ALESem přistoupit s co největší připraveností, rozvahou, chutí, formou, nabroušenou bruslí,… :D … a určitě i pokorou!!!

V posledním zápase ročníku 2018/2019 totiž Drachkov nastoupí proti Radomyšli a všichni moc dobře víme, jak příjemný je to pro dygry soupeř!!! Navíc ani u ní není zatím jisté, zda se ještě nakonec nezapojí do boje o bednu, stejně jako Vodňany, se kterými se Radomyšl střetně hned v následujícím kole.

Rozlosování závěru soutěže je více než zajímavé (i s jistotou, že se Protivín a Blatná ve vzájemném střetnutí oberou o jeden či dva body)…

 

SK Drachkov Dygrs:

vs. HC ALES

vs. Radomyšl B

 

HC Protivín:

vs. HC Netolice

vs. HC Prachatice

vs. HC Blatná

 

HC Blatná:

vs. Netolice

vs. Prachatice

vs. Protivín

 

Prostě dygří vyhecování se do posledních tažení a fanoušci držte palce :)