Týdenní info No.10

23.01.2020 10:31

Po menší odmlce tady máme další týdenní info, které nám tentokrát zasahuje do prostoru mezi 16. a 17. kolem okresní soutěže, tudíž mezi zápasy s HC Vodňany a HC Prachatice. Souboj s prvně jmenovaným máme šťastně, a hlavně úspěšně, za sebou. Dygři urvali potřebné dva body a momentálně se nachází na čtvrtém místě tabulky. Tato pozice je ale velice vrtkavá, a tak by bylo optimální ještě bodíky přidávat.

Hráče Drachkova ovšem čeká jedna z nejtěžších prověrek. Prachatičtí pejsci letos ukazují, že to nejsou žádná květnová štěňátka, ale naopak hokejově vyzrálí hafani. I v takto pokročilé sezóně bezpečně okupují druhou příčku a hořkost porážky okusili pouze jednou, když těsně nestačili suverénnímu Protivínu. Jejich snipeři jasně vládnou kanadskému bodování a při pohledu na nadílky, které uštědřují svým soupeřům v posledních zápasech, jímá leckterého psychicky odolného gólmana hrůza. Pro představu PT – HSG 11:1, Eagles - PT 0:9, PT - ALES 11:2, atd.

V prvním vzájemném měření sil padli dygři s Prachaticemi jednoznačně 2:7. Obzvlášť první lajna soupeře řádila a zařídila všech sedm branek. To je do odvety asi největší varování, podobný orkán totiž zopakoval i v jiných utkáních. Znovu nás čeká velmi rychlý hokej, hodně bruslení a doufejme, že i nějaká ta radost.

I dygři však mají určitou kvalitu a budou se chtít o výsledek porvat. Přes několik nahlášených omluvenek (zdraví, práce, rekreace) se je pokusíme potrápit…

Zápas HC Prachatice vs. SK DD začíná v podělí 27. 1. 2020 od 20:15 hodin opět na ZS ve Strakonicích.