Týdenní info č.9

01.03.2018 13:18

Jak již každý správný dygří fanoušek ví, na světě jsou nové termíny zápasů a rozlosováno je cca do 18. března. Dygři během těchto téměř třech neděl nastoupí k odehrání jediného kola. I v letošním ročníku OS se tak potvrzuje velmi podobný systém, srovnatelný se slavnou NHL. Buď se hraje jako při výluce (třeba 1x za měsíc) nebo 3x týdně, k čemuž spěje závěr soutěže.

A tak se z okresní soutěže stává jedna z nejdelších hokejových lig na světě, aspoň co se základní části týká. Ještě, že ty Stračeny šlapou a prodlouží nám zamrazení ledové plochy. Bohužel se s tím nic nedá dělat. Doufejme jen, že se podaří vše řádně odehrát a nebudeme muset poslední zápasy doválet s tenisákem na plácku u plavečáku.

V každém případě v sobotu 10. března čeká dygry od 20:15 hodin tým HC Eagles. Tým orlíků měl výborný vstup do sezóny a zhruba pět kol se držel u špičky tabulky. Během tohoto období stačil uštědřit Drachkovu nepěknou nadílku v poměru 9:2!!! Výsledky dalšího soupeře Drachkova jsou v posledních utkáních dost nečitelné. Poohlédneme-li se o několik kol zpátky, tak Eagles podlehli Radomyšli 1:5, poté dvakrát kontumovali utkání s Horažďovicemi a Netolicemi, tzn. 0:5 a v posledním kole brali bod za remízu 5:5 v souboji s Prachaticemi. V aktuální tabulce sice mají o bod více než SK DD, ale pokud se sejdou ve slušné sestavě, patří k top týmům soutěže.

Dygři snad nastoupí bez šrámů a zranění, posíleni výhrou nad HC Vodňany, leč s pokorou. Tu pak mohou na chvilku odložit na pozápasové tiskovce v restauračním zařízení Jiskra :-)