Těsné dva body přinesla první třetina

06.10.2021 07:51

SK DRACHKOV – Spedition Schäfer  3:2 (3:1, 0:1, 0:0)

2. 9. 2021

Po úvodním nevydařeném měření sil s HC Eagles, čekal na drachkovské dygry tým blatenského Schäferu. Ten po minulých sezónách posílil, a i on míval problémy se sestavou. To je ale minulostí a stejně tak tomu odpovídají výsledky. V prvním kole si Schäfer poradil s horažďovickým HSG po divoké přestřelce 10:6 a do zápasu s Dygrs nastoupil na necelé dvě pětky. Drachkov odpověděl stejným metrem a oproti úvodnímu kolu to bylo příjemnější, vidět na střídačce aspoň devět hráčů do pole. V sestavě z různých důvodů tentokrát chyběli větroplach Láďa Vastl, jehož jachta ještě na Lipně nezamrzla, dále pak vlastí povolaný Brabčák, omluvení Dan se Sajmim i zraněný Peťa Kuncipál, jehož bohužel budeme postrádat delší dobu. Naopak poprvé v sestavě svítila jména jako Baži, Beny, Huňas, Poly, Standa, Šrámi a poprvé naskočil i Víťa Boška z OP…

Zápas by se dal přirovnat klasické houpačce. První třetina „balada“, druhá „lada“ a třetí „da“.

První patnáctiminutovka přinesla rychlý hokej, větší převahu Drachkova a tři zasloužené fíky v blatenské brance. Postupně se trefili Kuba Poláček, když využil přihrávku navrátilce Huňase. Poté upěla Kazanova dělovka a chvíli na to jemně tečoval Benyho nástřel Poly a připsal si druhou trefu v utkání. hosté kontrovali pouze jednou, když krátce po třetím drachkovském gólu stanovili skóre po první přestávce na 3:1.

V dalším průběhu hry opět přibývalo šancí, tentokrát už ale na obou stranách. Pomohl tomu rychlý kontaktní gól Schäferu hned v úvodu druhé třetiny. Dygři opět trpěli na neproměňování šancí, ani hosté neuspěli s několika zajímavých pozic.

Ti pak v poslední třetině zatlačili na pilku a k vyrovnání nebylo daleko, stejně jako k odskočení na klidnější rozdíl ve skóre. Letos to dygrům pořádně zvoní a za úvodní dva zápasy dali snad sedm tyček. A když nezůstali využity ani nejvyloženější šance mohli se dygři radovat z těsné, ale důležité výhry 3:2.

Příštím hracím dnem bude opět sobota, tož doufejme, že se konečně uvídíme na ty dvě sympatické lajny a že Netolice notně potrápíme.

 

Zajímavé momenty: Rychlý a útočný hokej s nepřesnou muškou, zápal do hry, dobrá obrana a o něco lepší docházka…

Branky a asistence Dygrs: 01:04 Poláček (Huňáček), 10:03 Babor (bez asistence), 12:18 Poláček (Beneš)

Vyloučení: 06:38 Křižan (2´ - podražení)

Sestava SK DD: Kopenec – Babor, Beneš, Boška – Bažata, Huňáček, Křižan, Kubů, Poláček, Šrámek