Souboj dravců jasně pro dygry

10.12.2014 17:50

SK DYGRS DRACHKOV  -  HC Eagles  10:3 (6:0, 2:1, 2:2)

7.12.2014 

Navázat na dvě poslední utkání, v nichž dygři uspěli vždy za dva body. To byl cíl i před zápasem s HC Eagles. Tým orlů je pokaždé velkou neznámou, protože jeho hra se odvíjí podle aktuální sestavy, která je hodně rozmanitá. Tentokrát se dravci sešli pouze v počtu 7+1, což pro Dygrs hrálo zásadní roli. Eagles však svojí kvalitu mají i bez nejlepších hráčů, což ukázali i v samotném zápase.

Drachkov tentokrát od začátku neváhal a od 5. minuty držel zápas pevně ve svých drápkách. Do vedení mohli jít hosté, když nadvakrát osamoceni nevyzráli na Locha. Poté už začal večer Marky Brabce. Jednozápasový půst byl znát pouze na jeho hladu po gólech. Předzápasová informace o tom, že máme opět minimum vstřelených branek, začal dementovat v čase 04:39, kdy jej ke skórování vybídl Kazan. Netrvalo půl minuty a bylo to 2:0. Tentýž střelec, prudký golfák, asistence Pavouk. Druhý jmenovaný přidal po pěti minutách třetí branku, kdy jednu ze svých asistencí zaznamenal Martin Jánský, který jinak opět odváděl černou práci a spolu s Láďou Vastlem soupeří o titul "černý kůň". 12. minuta a Mára uzavírá hattrick. Další minutu na to projel až do orlího hnízda Karlos Šavrda a 11 vteřin po něm uzavřel skóre první třetiny Michal Švec - 6:0! Popravdě ani nevíme, kdo byl víc v šoku, jestli soupeř nebo dygři. Nicméně vedení bylo zasloužené.

Orli přesto zbraně nesložili, a co nevyšlo v úvodu, to vyšlo v prostřední části. Zhruba po půl minutě využili hosté po pěkném ťukesu přesilovou hru - 6:1. Odpověď si připravil nikdo jiný, než Brabčáka Pavouk, kteří opět navýšili vedení na 8:1. Hosté přesto byli vyrovnaným soupeřem, jejich šance ale zůstaly nevyužity i přes několik tutovek, kdy se v lochovišti lapalo snad i tkaničkou od brusle.

Třetí třetina už byla pouze a konečném skóre, které nejprve navýšil nejmladší člen kádru Karel Šavrda. Slovo si vzali i hosté, kteří nejprve proměnili trestné střílení po stopce od Benyho a krátce na to opět v přesilovce střelou za kruhy snížili děsivé skóre na 9:3. Poslední zářez s ovšem nechal v zásobě Brabík, který těsně před závěrečnou sirénou popáté propálil hostujícího gólmana a završil povedený večer. Desátá trefa není zrovna dygřím standardem a celý tým předem Márovi děkuje za první kolečko na besídce.

Těžko říct, čím to je, ale jsme na 4. místě v tabulce!!! Příště ale přijede Radomyšl B a to bude jiná jízda, i když kdo ví... Každopádně nás do konce roku nečeká nic lehkého, protože včetně dohrávky máme tři týmy z TOP 5.

Zajímavé momenty:

- parádní první třetina, která zasadila orlům těžký direkt

- obranně zvládnuté utkání, třebaže byl soupeř v menším počtu

- deset vstřelených branek hromadně oslavíme na přání autora posledního gólu o vánoční besídce

Branky:

SK Drachkov - HC Eagles    10:3 (6:0, 2:1,2:2)

04:39 Brabec (Babor), 05:02 Brabec (Křižan), 09:55 Křižan (Jánský), 11:35 Brabec (Křižan), 12:30 Šavrda (Brabec), 12:41 Švec, 21:23 Brabec (Křižan), 26:10 Křižan (Jánský), 32:28 Šavrda (Švec), 44:47 Brabec

Vyloučení:

Jánský - 2x, Soukup, Vastl, Beneš