Filmový western s Netolicemi

09.10.2021 23:00

HC Netolice - SK DRACHKOV 2:5 (1:0, 1:3 0:2)

9.10.2021

Kdo má chuť, může se v nejbližších dnech podívat v televizi na záznam souboje drachkovských dygrů s Netolicemi. Všem známý western Sedm statečných je sice ostřílený flák, natočený před jednašedesáti lety, přesto jako by byl výstřižkem z moderní doby. Respektive přetransformujeme-li jej do hokejových podmínek, první poloviny měsíce října, roku dvoutisíctého dvacátého prvního.

V nedělním snímku nezářili ani Yul Brynner, Steve McQueen, Horst Buchholz ani Charles Bronson, ale pistolníci zcela jiného kalibru. Místo revolverů značek Colt, Smith & Wesson nebo třeba Remington třímali v rukách ostřílené hole od Warrioru, Baueru a dalších. Místo oceli pak proti soupeři posílali gumové projektily, které si v rychlosti občas nezadaly se svými chladnějšími příbuznými

V hlavních rolích se představili. V českém znění: pistolníci Dan Diviš, Marek Brabec, Marek Babor, Tomáš Křižan, Michal Sosna, Robert Beneš, Petr Huňáček, dále kostelník Jan Kopenec a roli zraněného vesničana si nedobrovolně ze střídačky střihl Petr Kuncipál. Na zápas zavítala i někdejší pumpa Drachkova Šebík. V roli „záporáků“ v čele s Calverou los banditos z Netolic. Kluci jistě prominou, ale prostě jich bylo víc než sedm :)… Své si odehrál i pruhovaný „rejža“ celého trháku, jehož píšťalka nenechala jedna ústa v klidu. No, raději k jádru věci…

Třetí zápas soutěže, jednou luxusně v devíti, tentokrát již podruhé v sedmi do pole! Naštěstí, snad i díky zkušenostem z předchozích let, dokázali dygři odehrát další utkání s minimem hráčů. Otázkou je, jak dál? Tentokrát to však vyšlo.

Odehrály se tři zcela rozdílné třetiny. V té první dygři domácí hokejisty zatlačili do defenzívy a úvod patřil jednoznačně jim. Několik slibných šancí pochytal gólman Netolic, jednou si vesele cinklo břevno pořadatelského týmu. Poté o sobě dali znát i netoličtí, kteří se minutu před koncem první části dostali do vedení. Šikovná střela od modré proplachtila až moc snadno do sítě - 1:0.

Do druhé třetiny vlétl Drachkov jako do té první. Hostující sedmička se točila po ledové ploše, jako dětské káča a odměnou jí za to bylo vyrovnání. Dan přebral puk od Michala Sosny a prolomil střeleckou smůlu 1:1. Poté sice nastal problém, který se u dygrů objevil zatím ve všech utkáních, a to rychlá odpověď soupeře. Po chybě v rozehrávce vrátil domácí útočník Netolicím vedení ukázkovým teploměrem. Jenže k velkému štěstí SK DD, první Danova branka v sezóně odšpuntovala představení tohoto drachkovského rychlíka. Ten ještě před polovinou zápasu dvěma brankami během tří minut opět otočil skóre na stranu hostujícího celku. Zejména blafák do bekhendu byl ukázkový. Asistence si připsali agilní Mára Brabec a také Huňas, pro něhož to byl druhý bod ve druhém zápase.

Zcela otevřený stav utkání trval i ve třetí třetině. Netolice byly v této pasáži hry nejnebezpečnější z celého utkání. Diváci viděli velmi zajímavé šance na obou stranách kluziště. Vrchol zápasu ale přineslo posledních šest minut, ve kterých byla trestná lavice oboustranně plně osazena. Za pochybení etického a mravnostního kodexu byli dygři posláni panem rozhodčím do tří, naštěstí ještě zbyl jeden hráč na střídání. Situace připomněla kultovní seriál Okresní přebor, kde v dílu Derby museli hráči během hry mlčet, aby náhodou nevhodným slovíčkem nerozpoutali pohoršení na pruhované duši. Dygři se tomu společně se soupeřem zasmáli a poté oslabení ubránili, stejně jako Netolice drachkovskou výhodu 5 proti 3 z poloviny druhé třetiny. Nápor domácích pak ochromil Mára Brabec, který krátce po odsezení trestu nabruslil do pásma, převzal kotouč od Dana Diviše a čistou ranou navýšil náskok SK DD na dvě branky. Minutku před koncem navíc Kazan, jako správný kapitán, nechytatelnou dělovkou z kruhů do vinglu stanovil konečnou podobu výsledku na 5:2 pro Drachkov.

Zápas s Netolicemi tedy máme za sebou a hned vzápětí čeká dygry další měření sil. Příští soupeř z Blatné v posledním utkání rozstřílel Horažďovice a tentokrát nenastoupilo pouze torzo týmu. Jak se bude odvíjet vzájemná konfrontace s tímto střelecky aktivním týmem neukáže opět nic jiného než dorazivší sestava. Tak pěkné dny…

P.S. Díky všem, co dorazili :)

 

Zajímavé momenty: Opět hraniční počet hráčů bylo nahrazeno nasazením, spousta šancí, konečně i nějaké branky, dobrá hra dozadu, rozhodčí z říše snů…

Branky a asistence Dygrs: 17:10 Diviš (Sosna), 21:26 Diviš (Brabec), 24:25 Diviš (Huňáček), 41:23 Brabec (Diviš), 43:54 Babor (Křižan)

Vyloučení: 10:50 Babor (2´ - podražení), 38:54 Sosna (2´ - držení hole), 39:07 Brabec (2´ - nesportovní chování), 39:07 Babor (2´ - nesportovní chování)

Sestava SK DD: Kopenec – Babor, Beneš, Sosna – Brabec, Diviš, Huňáček, Křižan