Se Sokolem šlo pouze o skóre

29.03.2018 03:45

Sokol Radomyšl - SK DRACHKOV  9:2 (3:0, 4:2, 2:0)

25.3.2018

 Při pohledu na poslední výsledky sokolíků z Radomyšle nebylo dygrům před konfrontací s tímto soupeřem dvakrát do zpěvu. V prvním kole sice Drachkov nebyl daleko od zisku bodů, ale sestava domácích naznačovala, že bude od začátku jasno a že si šanci na celkový triumf v soutěži nechtějí nechat upláchnout mezi prsty. Dygrů se navíc sešlo 8+1 a to znamenalo odjezdit utkání s jazykem na vestě.

Hned od prvního fouku bylo znát, že je na ledě něco špatně. Psala se čtrnáctá vteřina, když Loch zjistil, že už zápas začal. Stav utkání byl v té době 1:0… Samozřejmě se nic nedělo, stačilo dát dvě branky a výhra byla na světě. To se také ve výsledku povedlo. Zavádějící je ovšem fakt, že Radomyšl přidala ještě osm zářezů na hokejku a odvrácení pokračování starého známého hororu „Princezna Desítka se vrací“ stálo dygří obranu neskutečně moc sil.

Kvalita sestavy, která proti dygrům nastoupila, byla opravdu enormní a stav 3:0 po první třetině nebyl zase až tak špatný. Dokonce bylo i několik dobrých pkusů na straně Drachkova. Potřeba patnácti pokusů na jednu vstřelenou branku ale dělá svoje.

Ve druhé třetině domácí navýšili svoje vedení, ale pak přišla minuta slávy pro Pavouka a Standu Kubů, kteří během třiatřiceti vteřin stáhli skóre na přijatelných 4:2. Totálně opařená Radomyšl dokázala kontrovat dalšími dvěma zásahy a výše zmíněný horůrek byl na dobré cestě.

O tom také byla celá poslední třetina. Dygři kousali z brejků, v puškách ale bylo opět nějak vlhko, a tak při šancích jen doutnalo. Domácím už to také tolik nelepilo, přesto se dostali až na cifru devět, která byla díky bohu finální. Oslabení a utavení dygři tak z tohoto zápasu nemusí mít až tak tragické myšlenky. Mohlo to dopadnout huř…

Branky a asistence Dygrs: 22:37 Křižan (bez asistence), 23:10 Kubů (Sládek)

Vyloučení: 05:16 Beneš (2´- podražení), 10:15 Babor (2´- sekání), 18:23 Křižan (2´- sekání), 24:42 Kubů (2´- vysoká hůl)

Sestava SK DD: Kopenec - Rataj, Beneš - Babor, Kubů, Sládek, Křižan, Huňáček, Poláček