Se Schäferem peklo, nebe, ráj

02.10.2017 23:33

Schäfer Blatná - SK DRACHKOV 3:4 (3:1, 0:2,0:1)

1.10.2017
 
Po parádní náloži v prvním kole okresní soutěže nastoupili drachkovští dygři proti druhému týmu ze severu strakonického okresu, blatenskému Schäferu. Hostům se sešlo devět hráčů do pole, domácí na tom byli ještě o něco hůř. Začátek nového ročníku nezastihl dygry v nejlepší formě. Jak herně, tak docházkově. Poděkování tak i tentokrát patří všem, kteří dorazili. Ať už je to Beny, který raději nechá na holičkách mezinárodní rychlík, než aby chyběl, nebo Láďa Vastl, který letos poprvé vyměnil kormidlo katamaránu za poctivé hokejkové dřevo. Těší nás také znovuzrození Ládi Šebesty, jehož zkušenosti zpevňují obranné řady Drachkova i v této sezóně. A samozřejmě  díky všem pravidelným bruslařům i těm málo borcům, kteří se omluvili pro pracovní vytížení či pro zranění. Vždyť Standa Kubů by klidně nastoupil i bez ruky a Huňas se kousne, i když mu zrovna dvakrát nežere pes.
Do utkání se Schäferem nastoupili drachkovští s velkou chutí a několikrát zle zatopili před domácí klíckou. První šanci ale dokázali využít domácí, když po zavezení kotouče do útočného pásma dostali černý nesmysl přes brusli obránce až do sítě. Davy fanoušků hostí div neshodily tribuny, neboť se snad mělo jednat o tyčku, ale pan rozhodčí byl neoblomný - 1:0. I tak měl Drachkov lehkou převahu, kterou korunoval vyrovnávací brankou. V sedmé minutě se po trmě vrmě v blízkosti domácí branky prosadil Kazan, který procedil puk pod tělem soupeřova brankáře. Obraz hry ale vůbec nebyl dobrý. Nepřesná rozehrávka se snoubila s nevýraznou přihrávkou + Loch jako ementál. A to Schäfer není zrovna nejútočnejší mančaft. Přesto dokázali domácí opět odskočit ve skóre, tentokrát dokonce o dvě branky. Nejprve si blatenský útočník dojel puk a golfově z kruhů prostělil Locha, o chvíli později pak kotouč odražený od mantinelu pohodlně doplácl do sítě osamocený hráč Schäferu a dygři byli na ručník. 3:1 z ničeho nic už vypadalo opravdu strašidelně, zvlášť při oslnivé formě domácího gólmana. Naštěstí bylo teprve po první třetině. Drachkov ale nutně potřeboval nějaký impuls.
Jednou z hvězd utkání se stal bezesporu Martin Jánský. Ačkoliv kvůli viróze nenastoupil jako hráč, dorazil alespoň na střídačku a v roli lodivoda i psychického kouče pomohl pozvednout morálku dygrů. Jeho, v té době ještě neoficiální, informace o přestupu Jardy Jágra do Calgary vnesla do řad drachkovských potřebný klid. S vidinou, že jim hvězdný útočník nezabere spekulované místo v první či druhé formaci, nastoupili hráči SK DD do druhé třetiny jako vyměnění. Byl jich najednou plný led. Akce střídala akci, jen ten odvěký problém v přesnosti zakončení, svazoval tkaničky bruslí snad každému. Naštěstí po čtyřech minutách hry rozvlnil síť za domácím gólmanem opět Kazan a znovu to bylo po dorážce odraženého puku. To už bylo pouze o gól a domácí začala pohlcovat krysí nervozita jménem Ratty. Jsme rádi, že ho máme v týmu, protože jeho herní i slovní projev dokáže divy. Často i se soupeřem. Když k tomu navíc přidá asistenci, je Pavel Rataj jako kofola. I když ho nemiluješ, není co řešit. Dvě minuty před koncem prostředního dějství našel rozjetého Jardu Stehlíka, který utěšenou střelou vyrovnal skóre zápasu - 3:3!!! Branku, která svou trajektorií připomínala skok tyčkařky Jeleny Isinbajevové, pak ještě několikrát vysílali na kostce nad ledem. Járovi jsme pak v šatně za boha nemohli vymluvit zápisné za jeho první trefu v dresu Dygrs. Každopádně jeden z největších nákupů klubu přináší své ovoce. Po dvou třetinách tak zůstal stav nerozhodný.
I ve třetí části měl Drachkov herně o něco více navrch, jeho pokusy ale opětovně končili na vynikajícím brankáři domácích nebo mimo soupeřovu svatyni. I domácí se oproti druhé třetině odhodlávali k únikům. Jejich střelný prach byl ale toho večera již zcela vyčerpán. Zápas tak rozhodla jediná povedená střela, znovu z hole Kazuta. Další šrumec před brankou Schäferu dokázal využít po přiklepnutí od Máry Brabce. Do konce hry zbývaly tři minuty a Drachkov otáčí vývoj utkání ve svůj prospěch. Následovala ještě vyloučení na obou stranách. Ve zbytku času si už dygři pohlídali snahu soupeře o vyrovnání a po dosti rozpačitém večírku berou první body v sezóně.
Blatenskou kavalerii tak mají dygři za sebou a už vyhlíží další soutěžní zápas. Tentokrát se v rámci 3. kola postaví dalšímu týmu ze silné šestky - protivínskému HC. Opět bude hlavně záležet na sestavě, která bude vzhledem k sobotnímu extraligovému času, stoprocentně ukázková...
 
Branky a asistence Dygrs:
Babor (bez asistence), Babor (Brabec), Stehlík (Rataj), Babor (Brabec)
Vyloučení:
Vastl (2´- hákování) + neoficiálně Rataj (2´- nedovolené bránění)
Sestava SK DD:
Kopenec – Rataj, Beneš, Šebesta L., Vastl - Babor, Brabec, Stehlík, Kubů, Huňáček