Rozdílné třetiny s orlíky

03.03.2020 09:27

SK DRACHKOV – HC Eagles  6:5 (1:1, 4:0, 1:4)

2. 3. 2020

První březnové pondělí postavilo dygrům do cesty hokejisty HC Eagles. Ti se během posledních týdnů herně zvedli a mocně se dotahovali na horní polovinu tabulky. I docházka je u těchto borců slušná. Více než dvě lajny proti dvanácti drachkovským do pole. Tentokrát chyběla hvězda minulého zápasu Mr. Huňas, kterého zdržely pracovní povinnosti, stejně jako Máru Babora, Michala Bažatu nebo třeba Jendu Kuštána. Kapitán Jára Stehlík bude díky zranění mimo několik týdnů. Zpět z farmy nakoukl do Áčka Jan Kopenec.

První třetina přinesla celkem rychlý a pohledný hokej. Hra byla vyrovnaná, diváci viděli po několika šancích na obou stranách. Skóre zápasu otevřeli hosté, když si na konci sedmé minuty ostrá střela zpoza kruhů našla i díky teči jednoho z dygrů cestu do sítě 0:1. Drachkov čekal s odpovědí do minuty jedenácté, resp. do její poslední vteřiny. Střela Peti Kuncipála vyrovnala stav na 1:1 a také uzavřela brankový zápis pro úvodní část zápasu.

Druhá třetina už byla v podání SK DD na jedničku, jak herně, tak co se gólů týká. Dygři zasypali orlíky čtyřbrankovým přídělem a zdálo se, že si jdou pro pohodlné vítězství. Branky Dana Diviše a dobře hrajícího Míry Šrámka dělilo pouhých osmnáct vteřin. Čtvrtou trefu přidal Kuba Poláček a záhy na to prolomil střelecké trápení z posledních zápasů Tomáš Křižan – 5:1. Eagles si dovedli vypracovat několik dobrých šancí, asi ta největší při přesilové hře naštěstí skončila v Lochově lapačce. Dygří tempo v závěru prostředního dějství lehce opadlo, i tak se Fanda Burda musel činit, aby skóre nebylo ještě vyšší.

A když se v polovině třetí třetiny podruhé trefil hokejově nenasytný Kuba Poláček, zdálo se být úplně hotovo. Domácí vedli 6:1! Následujících sedm minut ovšem bylo na ledě už jen jedno mužstvo. Krátce po Kubově brance snížili hosté prudkou střelou z kruhů. Trvalo necelé dvě minuty a orli zapsali třetí úspěch po zužitkování přihrávky zpoza branky. Dygři znervózněli, na hokejky už to tolik nelepilo a borci se zobanem na dresu vycítili šanci na zvrat. Domácí jim pak tuto možnost nabídli hned dvěma vyloučeními. Loch se měl co otáčet, ale obě přesilovky Eagles, třebaže přes několikeré dorážky, dokázali využít. Necelou minutu před koncem utkání svítil na ukazateli stav 6:5. Hosté si vybrali oddechový čas. Ten ale pomohl spíš Drachkovu, protože poslední chvíle zápasu držel puk na svých holích a důležitou výhru přeci jen udržel.

Zápas se třemi naprosto rozdílnými třetinami, kdy se hrálo vyrovnaně, s převahou a pod tlakem přinesl fanouškům jistě okulibou podívanou. Drachkov má před sebou poslední dvě utkání aktuálního ročníku a boj o brambory je stále ve hře.

Pro předposlední kole určil los dygrům Horažďovice, s nimiž si v prvním kole poradili v poměru 6:2.

Zajímavé momenty: Výborná druhá třetina vs. Posledních sedm minut zápasu a mocné dotahování soupeře…. Jinak dobře odbruslené utkání… Bojovnost, pěkné kombinace a dost šancí… Zdramatizování minisouboje o nejtrestanějšího dygra…

Branky a asistence Dygrs: 10:59 Kuncipál (Poláček), 18:26 Diviš (Brabec), 18:44 Šrámek (Kuncipál, Diviš), 21:40 Poláček (Kubů), 22:57 Křižan (Brabec), 37:12 Poláček (Křižan)

Vyloučení: 24:43 Kubů (2´- příliš mnoho hráčů), 29:20 Hudec (2´- nedovolené bránění), 41:14 Rataj (2´- zdržování hry), 42:57 Křižan (2´- sekání)

Sestava SK DD: Kopenec - Boška, Vastl, Rataj, Hudec - Křižan, Brabec, Kubů, Kuncipál, Diviš, Šrámek, Beneš, Poláček