Přes prohru ke zlatu!!!

18.03.2019 09:15

SK DRACHKOV – Sokol Radomyšl B  2:5 (1:0, 1:2, 0:3)

17. 3. 2019

Po zápase s ALESem se dygří šance na premiérový titul v okresní soutěži notně vzdálila. Díky pomoci blatenských hokejistů, kteří v posledním kole roznesli na kopýtkách v přímém boji o druhé místo Protivín v poměru 13:3, už mohli jít do posledního zápasu se silnou Radomyšlí s klidem, a hlavně s jistotou konečné první příčky v soutěži. K utkání nastoupilo 12+1 hráč, sokolíci vytasili tři útoky a dvě obranné řady.

Úvod utkání přinesl řadu nepřesností a rozhodně lepší bruslení hostí. Od samého začátku tak byl v permanenci drachkovský gólman Matěj Adámek, který držel akcie Dygrs dlouho hodně vysoko. Domácí se ujali vedení již ve čtvrté minutě, když se zblízka prosadil Tomáš Křižan, asistenci si připsal mistr přihrávek Ratty. Úpornou první třetinu i přes časté závary v obranném pásmu dokázali dygři urvat nejtěsnějším možným rozdílem.

Druhá perioda už byla trošku o něčem jiném. Radomyšl tlačila a nutila domácí k chybám a k faulům, což se nakonec stalo v zápase drachkovským osudné. Ve dvacáté druhé minutě bylo vyrovnáno, když Sokol využil přesilovou hru. Vzápětí si Drachkov vzal vedení zpět. Po lehkém obléhání branky se prosadil vítěz kanadského bodování týmu Mára Brabec, přihrávky si připsali Standa Kubů s Pavučinou. Jenže za necelé dvě minutky bylo znovu vyrovnáno 2:2. Krátce před druhou přestávkou pohrdl vedením Brabčák, který dostal po faulu na svou osobu možnost trestného střílení. S tím však dopadl neslavně, ovšem za pokus o Hertlovku dáváme palec nahoru (ale příště už to prosím nedělej :D…). Do poslední třetiny letošního ročníku tedy zůstávalo všechno otevřené.

V ní se však dygrům nedařila kombinace v konečném stádiu a slibně načaté šance bohužel zůstaly nevyužity. Zásadní rozdíl přinesly přesilové hry, ve kterých Radomyšl dvakrát udeřila právě ve třetí třetině a prakticky tím rozhodla zápas. Dygři ze sedmi početních výhod dokázali za celý zápas využít pouze jedinou a když hosté přidali pátou branku bylo definitivně hotovo.

Kaňkou v utkání bylo velké množství vyloučených, včetně zranění Šebíka, který si loučení s aktivní hráčskou kariérou určitě představoval zdravěji. Některé opravdu nerozumné zákroky a slovní výlevy jedinců s inteligencí trepky velké (prvok) raději necháme bez komentáře…

No prostě ani porážka 2:5 už opravdu nic nemění na tom, že si dygři okusili poprvé v historii chuť z celkového vítězství v soutěži a po zápase už jen padaly úsměvy a veselá gesta.

Na samotný závěr proběhlo přímo na ledové ploše předání poháru do rukou kapitána Pavla Rataje a nesmělo chybět ani foto na pamětnou…

Definitivní tečku ročníku 2018/2019 přinese drachkovským hokejistům tradiční GALAVEČER DYGŘÍHO HOKEJE!!!

 

Zajímavé momenty: Oboustranně bojovný hokej s množstvím šancí… Výborný výkon Matěje Adámka… Tři inkasované branky v oslabení… Vzhledem k poslednímu utkání - nevybíravé a zbytečné zákroky…

Branky a asistence Dygrs: 03:17 Křižan (Rataj), 23:08 Brabec (Kubů, Křižan)

Vyloučení: 13:01 Brabec (2´- sekání), 20:45 Křižan (2´- nedovolené bránění), 27:57 Stehlík (2´- podražení), 35:22 Diviš (2´- podražení), 40:40 Huňáček (2´- hákování)

Sestava SK DD: Adámek - Rataj, Stehlík, Šebesta M., Beneš - Brabec, Křižan, Poláček, Kubů, Diviš, Kuncipál, Huňáček, Babor