Předvánoční jateční dva body

11.12.2017 21:28

SK DRACHKOV - HC Netolice  6:5 (0:1, 3:3, 3:1)

10.12.2017

No to zase jednou bylo dílo… Zápas s Netolicemi v rámci 9. kola OSLH bude opět bohudík i bohužel patřit mezi nezapomenutelné. Standardní počet deseti dygrů do pole čekala toho večera pořádná mela. Soupeř má silnou hráčskou základnu což dokázal i tentokrát a na jeho střídačce bylo žluto jako na jarní louce plné pampelišek.

První třetina přinesla několik zajímavých situací, ve kterých hráli prim brankáři. Branka padla jediná, a to do domácí svatyně, když po hrubici drachkovské „66“ dokázali netoličtí pohodlně využít únik 2 na 0. Párkrát se na ledě zajiskřilo, přesilové hry na obou stranách zůstaly nevyužity.

Krátce po změně stran se rozhodl vykoupit Beny, jehož minelka zajistila hostům vedení. Při závaru v útočném pásmu si na modré řekl o puk, přehodil výhybku a utěšenou střelou tahem mazácky vyrovnal. Radost ale netrvala dlouho. Netolice obdržená branka nepoložila, ba naopak. Během čtyřech minut třikrát dokonale rozebrala dygří řady a aniž by se domácí vzpamatovali, bylo to najednou 1:4. Prostě pusto, prázdno, tma. Zdálo se, že je po zápase. Ale pak to přišlo. Do konce třetiny zbývali necelé dvě minuty, když se povedlo snížit Standovi Kubů, aby dvě vteřiny před klaksonem upravil Mára Brabec na rozdíl jediného gólu 3:4.

Na střídačce se pak burcovalo, hecovalo a spřádaly taktické finty k obratu vývoje zápasu.

Sice to zprvu nevypadalo, ale v deváté minutě zavěsil Jarouš Stehlík a bylo vyrovnáno. To už se objevil i úsměv na dygří tváři, aby prakticky okamžitě opadl, neboť hned z protiútoku si Netolice vzali své vedení zpět. Jenže za další půlminutu se podruhé trefil ukázkovým golfákem Mari Brabsonen a za dalších čtyřicet vteřin zasadil Netolicím smrtelnou ránu Huňady 6:5!!!

Neskutečnému zápasu plnému branek a obratů zbývalo ještě pět minut, hokej se ale postupně vytratil a přešel v pouliční řádění.

Na rovinu… utkání se velice nepovedlo rozhodčím, kteří od začátku povolili otěže a zápas vygradoval tak jak vygradoval. V poslední minutě došlo k hromadné rvačce, při které bylo uděleno i několik trestů do konce utkání. Zarážející však byla hrubost zákroků, které opravdu nemají nic společného s hokejem. Už během hry samotné došlo k několika nepotrestaným střetům, hraničícím se zdravím hráčů. Pravdou je, že kritiku musí v tomto ohledu snést i tým Dygrs. Ovšem to, jaké nepřežvýkavé sudokopytníky může mít někdo na soupisce, to zůstává rozum stát. Stačí se podívat na výpis trestů soutěže a nemusí se nic dál komentovat. Ostatně to už jsou věci pro STK. Škoda jen, že kvůli několika jedincům, padá názor na celý tým, který jinak působí na ledě i mimo něj velmi dobře. Ale což… Hokej je prostě kontaktní sport a příště určitě s menším fyzickým kontaktem na shledanou.

Pomineme-li zmíněná jatka, sluší se dygrům poděkovat za parádní obrat zápasu… :)

Branky a asistence Dygrs: 23:25 Beneš (Šebesta M., Brabec), 28:19 Kubů (Brabec, Huňáček), 29:58 Brabec (Babor, Křižan), 38:08 Stehlík (Brabec), 38:43 Brabec (Šebesta M.), 39:22 Huňáček (Beneš, Kubů)

Vyloučení: 04:35 Jánský (2´- podražení), 10:03 Vastl (2´- faul kolenem), 41:37 Beneš (2´+2´- hrubost), 41:37 Huňáček (2´+2´- hrubost), 44:18 Beneš (20´- nesportovní chování), 44:18 Šebesta M. (5´+OK - hrubost)

Sestava SK DD: Kopenec - Šebesta M., Vastl, Beneš, Jánský - Brabec, Babor, Křižan, Kubů, Huňáček, Stehlík