Pomsta ALESu za předchozí nadílku

12.03.2019 04:58

HC ALES Strak. - SK DRACHKOV  6:3 (1:2, 2:1, 3:0)

12. 3. 2019

Předposlední utkání sezóny postavilo Drachkovu do cesty tým strakonického HC ALES. Armádní tým, který v letošní sezóně zůstal trochu za očekáváním, zejména vinou špatné docházky se v závěru soutěže nadechoval k lepším výkonům a zdvižený prst v podobě těsné porážky s Vodňany měl být pro dygry varováním. Domácí se scházeli velice pomalu, a nakonec dorazilo osm hráčů do pole plus gólman. Drachkov nastoupil na tři útoky a dvě obrany.

Už ve chvíli, kdy se soupeř scházel na ledovou plochu, bylo jasné, že nepůjde o žádné veselé bruslení, protože přes menší počet hráčů nastoupila kvalita. Drachkov, vědom si důležitosti zápasu, začal trochu opatrně a postupem času se začal odhodlávat k útočení. Stejnou strategii zvolili i domácí hokejisté, a tak nebyla nouze o šance na obou stranách. První branka padla v sedmé minutě, kdy se po pěkné akci do prázdné branky trefil David Pavlíček. Ales nepřestal napadat a do dvou minut bylo vyrovnáno. Když za dvanáct vteřin Mára Brabec kontroval druhou dygří trefou a uzavřel střelecké menu první třetiny, zdálo se vše pěkně rozehráno.

Jenže domácí tým ihned po začátku druhé části vyrovnal na 2:2. Na tuto trefu ještě jednou odpověděl Brabčák ukázkovou střelou z první, ale pro tento den to byl poslední závan střelného prachu drachkovských dygrů. Domácí po pěti minutách do třetice vyrovnali a před poslední třetinou zůstával zápas zcela otevřený.

V ní se dygři v honbě za kýženým bodem semkli a předváděli nejlepší hokej v rámci celého zápasu, nutno dodat, že hráči ALESu vzorně sekundovali a svým hokejovým uměním dokázali dostat Drachkov pod tlak. Přesto byli hosté útočnější a vytvářeli si mnoho šancí, jenže domácí gólman Burda se překonával a doslova si vychutnával pomstu za osmnáct inkasovaných branek v prvním vzájemném duelu. V polovině třetiny navíc opět udeřili domácí hráči a poprvé se v utkání dostali do vedení. Dygři sevřeli svého soupeře, ale většina šancí opět končila na vynikajícím brankáři. Kazan dokonce orazítkoval tyč a kotouč se kolem brankoviště dostal nakonec mimo branku. Hostům ale nebylo přáno. Nepomohla ani přesilová hra v závěru. V ní navíc domácí dvakrát uprchli a oba úniky zatloukli drachkovské naděje definitivně.

Drachkov tedy tuto prověrku nezvládl a o všem se bude rozhodovat až v posledním kole, ve kterém dygři nastoupí proti Radomyšli, která je v závěru soutěže pěkně rozjetá…

 

Zajímavé momenty: Pěkné akce na obou stranách… Z drachkovských – třetí branka po ose Ratty – Brabčák… Neveselá střelecká produktivita…

Branky a asistence Dygrs: 06:42 Pavlíček (bez asistence), 08:56 Brabec (Pavlíček), 18:54 Brabec (Rataj)

Vyloučení: 12:38 Kuštán (2´- hákování), 16:44 Rataj (2´- podražení), 17:51 Beneš (2´- sekání), 23:27 Stehlík (2´- podražení), 31:08 Brabec (2´- hákování), 33:21 Drachkov (2´- příliš mnoho hráčů)

Sestava SK DD: Adámek - Rataj, Stehlík, Boška, Beneš – Křižan, Pavlíček, Brabec, Poláček, Babor, Diviš, Kubů, Huňáček, Kuštán