Pohodová střelnice se Schäferem

13.11.2018 07:41

Schäfer Blatná - SK DRACHKOV  0:11 (4:0, 4:0, 3:0)

12.11.2018

Poslední zápas před lehkou hrací pauzou, vzniklou z důsledku volného losu v devátém kole, postavil drachkovským hokejistům do cesty poslední tým soutěže – blatenský Schäfer. Ten posledních pár sezón docela tápe, co se výsledků týká a je velikou otázkou, zda se mu podaří aktuální soutěžní ročník dokončit. Malá hráčská základna a poměrně slušné nadílky od soupeřů (chápeme určitou flustraci, také jsme si tím prošli), i když několik těsných výsledků už chlapi také uhráli.

Jak si jistě pozorný dygří fanda přečetl konečný výsledek, tento souboj k těm nejtěsnějším úplně nepatřil, přestože to prvních deset minut vůbec tak jasně nevypadalo. Schäfer hrál houževnatě, dygrům kupodivu tradičně odcházela muška a takové malé psychické vysvobození přišlo až v závěru první třetiny.

Nakonec se dygří zásahy rozdělily mezi třetiny celkem vyrovnaně. Produktivita se tedy značně zlepšila, i když co všechno se dá neproměnit, to by se leckdo divil. Pro domácí tým byla ale tato prohra paradoxně až moc krutá. Schafer si vytvořil poměrně dost šancí, ovšem Matěj Adámek si svou první nulu v dygřím dresu poctivě odpracoval… jen tak dál.

Nyní si hráči SK DD trošku odpočinou, doléčí rány a dopilují formu. Poté už budou do konce druhé poloviny soutěže zbývat dvě utkání, ve kterých dygři změří síly s HC Ales a Radomyšlí B.

Zajímavé momenty:  Jednoznačně mnoho krásných branek a zejména až bestiálně zběsilý hon kapitána Rattyho na vstřelení branky, což se bohužel přes veškerou snahu spoluhráčů, protihráčů ani rýh v ledu nepodařilo…

Branky a asistence Dygrs: 02:00 Poláček (Křižan), 08:07 Křižan (Beneš), 12:05 Staněk (Babor), 13:04 Sládek (Rataj, Kubů), 19:22 Beneš (Boška, Rataj), 23:00 Křižan (bez asistence), 26:29 Poláček (Boška), 29:42 Kubů (Staněk, Boška), 30:13 Křižan (Vastl), 31:25 Boška (bez asistence), 32:01 Babor (Křižan)

Vyloučení: 33:39 Babor (2´- podražení), 41:25 Křižan (2´- zdržování hry)

Sestava SK DD: Adámek - Rataj, Vastl, Beneš, Boška – Babor, Křižan, Poláček, Kubů, Sládek, Kuštán, Staněk