Po skvělém začátku upachtěná výhra

07.01.2019 05:08

SK DRACHKOV – HC Netolice  8:5 (3:0, 3:3, 2:2)

5. 1. 2019

Po delším herním půstu, zaviněném vánoční přestávkou a zejména dvěmi kontumacemi ze strany soupeřů, nastoupili drachkovští dygři v rámci třináctého kola proti hokejistům netolického HC. V prvním vzájemném měření sil brali dygři dva body za výhru 6:3. Soupeř je momentálně výsledkově na houpačce, když jako první tým v soutěži padl s týmem Schäferu, na druhou stranu si dokázal poradit se silnými Vodňany. Zápasy s Drachkovem však bývají gólově bohaté a není neobvyklé, aby se dramaticky měnil vývoj utkání a skóre samotné. A nynější zápas znovu tuto teorii potvrdil. Obě mužstva měla připraveno do boje něco málo přes dvě pětky hráčů.

Prvotní nervozita nebyla na holích domácích borců nijak dlouho. Po půlminutě hry si již tradičně umul kotouč Dan Diviš a krásnou ranou otevřel skóre zápasu. Dvě minuty na to přidal svou další branku Tomáš Křižan a lehký klid do výsledku první třetiny položil v osmé minutě opět Dan diviš svou okopírovanou akcí – 3:0. Netolice si moc příležitostí nevytvářely a vůbec první střelecký pokus si připsaly v polovině úvodního dějství.

Když pak na kraji prostřední části odskočili drachkovští po přesných akcích Brabčáka, Dana Diviše (hatrick) i Standy Kubů na 6:0 a hokej se líbil, přišlo výrazné varování. Hosté totiž přepnuli na úplně jiné obrátky, začali dygry přehrávat, a i přes dobré zákroky Matěje Adámka, třemi brankami během dvou minut naskočili zpátky do zápasu. Drachkov naštěstí udržel tříbrankový náskok až do druhého hvizdu.

Opravdu naštěstí, protože Netolice vycítily šanci a po čtyřech minutách třetí třetiny to bylo už 6:5!!! Domácí působili unaveným dojmem a pryč byla radost ze hry a kombinační hokej. Hosté ale pro tentokrát vyčerpali svou dávku střelného prachu a do konce utkání se už neprosadili. A když se nadechovali k závěrečnému náporu, zasadil jim Mára Brabec po urputném boji v brankovišti sedmou ranku, která už znamenala definitivní pojistku. Černý pryžák se sice za brankovou čáru sotva došoural, ale platil jako každý jiný fík… Na konečných 8:5 pak vteřinu před koncem pečetil do prázdné branky Marek Kazan Babor. Jeho oslavná robinsonáda (podle mnohých to byl pád únavou), za kterou by se nemusel stydět ani veverčák Pizizubka z večerníčku o Křemílkovi a Vochomůrkovi, byla opravdovou třešničkou na dortu!

Ten dort ale vůbec nemusel být sladký… Nechybělo mnoho a dygři prohospodařili šestibrankový náskok, což by si při nastalé konstalaci a postavení v tabulce mohli hooodně pěkně vyčítat. Naštěstí se tak nestalo a důležité dva body zůstaly doma, za což patří dygrům veliký dík. Kromě trošku zbytečného stresu to nebyl špatný zápas, dnes kromě jiných vyzdvihneme Kazana s Járou Stehlíkem, kteří vzadu hráli velice pěkně...

Pro každého hráče organizace SK DD to však může být jen a pouze důrazně zvednutý prstík s výhledem na další velmi těžká utkání. O nich ale více v týdenním infu…

 

Zajímavé momenty: Mnoho krásných akcí vs. polevení v druhé polovině utkání vs. vítězné dotažení zápasu s nepříjemným soupeřem…

Branky a asistence Dygrs: 00:36 Diviš (bez asistence), 02:37 Křižan (Brabec, Rataj), 07:30 Diviš (bez asistence), 15:24 Brabec (Křižan), 17:38 Diviš (Rataj), 22:51 Kubů (Diviš), 43:50 Brabec (Stehlík, Rataj), 44:59 Babor (bez asistence)

Vyloučení: 12:09 Křižan (2´- hrubost), 17:10 Křižan (2´- hrubost), 23:27 Kubů (2´- podražení), 29:19 Stehlík (2´- podražení)

Sestava SK DD: Adámek - Rataj, Vastl, Stehlík, Babor – Křižan, Poláček, Kubů, Diviš, Brabec, Huňáček, Kuštán