Pekelná šiška od Protivína!!!

11.10.2019 14:05

HC Protivín - SK DRACHKOV  11:1 (5:1, 3:0, 3:0)

10. 10. 2019

„Tak co?“ zeptal se jeden z fanoušků, který se nedostal do beznadějně vyprodané arény na šlágr kola Protivín vs. Drachkov a prostál celé utkání před halou. „Tak nic!“ zazněla strohá odpověď. A zdrcený fanda roztrhal svůj bloček na podpisy a zamířil do nálevny zapít žal.

Po úvodním duelu s Blatnou čekal dygry v pozdním čtvrtečním večeru souboj s největším favoritem okresní soutěže, týmem Protivína. Sestava byla téměř totožná, jen se nám pro tentokrát omluvil kapitán Jára Stehlík (tím má absence vyčerpané) a nově se nám předvedla posila do útoku v podobě Michala Bažaty.

Snad géniové zodiakální, snad osmapadesátá vyšší inteligence, spikli se pro ti dygrům. Třeba se v nepřátelském znamení štíra střetli mikrokosmos s makrokosmem. Zkrátka body proti Protivínu se ne a nedaří (upravená verze obhajoby z filmu Císařův Pekař - 1951).

Drachkov měl podobný vstup do utkání jako v minulém zápase. Již v osmnácté vteřině ujel domácím zadákům Mára Brabec a střelou po ledě načal gólový účet zápasu. A protože ho ze strany dygrů zároveň uzavřel, končíme chronologickou část tohoto reportu. Dvě následná vyloučení domácí s přehledem a okamžitě využili a za pár minut otočili vývoj utkání. Pak už se totiž pouze sypalo do drachkovské klece. V první třetině celkem pětkrát. A to se dá říct, že to mohlo být mnohem horší. Locháč, který opět nuceně navštíví farmu SK DD, nedržel puky a dorážky byly pro domácí kanibaly prakticky povinností. Padlo i několik spektakulárních zákroků, ale jinak to moc platné nebylo. Zvlášť když ve druhé i třetí části Protivín přidal po třech gólech a odsoudil dygry k potupné porážce. Po úvodní brance se navíc rozchytal protivínský brankář, a když už dygři zajeli na návštěvu, nedal jim sebemenší šanci na úspěch. Dygrům to tentokrát vůbec nelepilo a v duchu fair-play nedali ani prázdnou branku. Útočníci soupeře se pak předháněli v pohledných akcích a prakticky od začátku do konce jeli podle svojí noty. Sportovně musíme přiznat, že Protivín hraje výborný hokej a právem se vyhřívá tam, kde je. Sem tam propukla nějaká ta slovní vášeň, ale to bylo tak všechno.

Hororový zápas je za námi a musíme na něho hodně rychle zapomenout. Berme to tak, že jsme měli tu čest, vyzkoušet jako první novou časomíru na strakonickém zimáku. Ano přátelé, funguje skvěle. A díky našemu testu víme, že bravurně zvládne i dvouciferné výsledky. Do podobných experimentů už bychom se příště neradi pouštěli.

Baži, nový atribut v dygří sestavě, musel projít těžkou zatěžkávací zkouškou a je jistě navnaděn do dalších (úspěšnějších) klání.

Příště se uvidíme v neděli 20.října na utkání s Radomyšlí, a to bude také ořešák. Stále je teprve začátek a jdeme dál…

 

Zajímavé momenty: Krásné branky domácích hokejistů (včetně Márovo kluzáku)… Oku libé zákroky brankářů (ty úspěšné)

Branky a asistence Dygrs: 00:18 Brabec (Vastl)

Vyloučení: 03:25 Rataj (2´- podražení), 04:59 Kuncipál (2´- podražení), 19:58 Bažata (2´- sekání), 29:15 Bažata (2+10´- podražení + nesportovní chování)

Sestava SK DD: Kopenec - Rataj, Vastl, Boška, Beneš – Křižan, Brabec, Kubů, Poláček, Diviš, Kuncipál, Bažata, Huňáček, Kuštán