Oslabený Ales rozmetán na kousky

03.12.2018 03:40

SK DRACHKOV – HC Ales  18:4 (5:3, 6:0, 7:1)

2. 12. 2018

Kdo se v neděli 2. prosince v podvečer vydal do Strakonic, byl možná smířen s tím, že davy lidí, linoucí se městem, znamenají příchod adventního času a s ním i zážeh předvánočního šílenství. Mohlo tomu tak samozřejmě být, jenže právě v tento čas se neúprosně blížilo úvodní buly desátého kola okresní soutěže, v němž se domácí SK DD utkali s týmem HC Ales. Hordy fanoušků se tak na poslední chvíli natěsnaly na sedadla strakonického zimáku, na koho nevyzbyly volné lupeny, mohl si jen smutně frknout do kapesníčku, protože pokud chtěl někdo vidět oku lahodící akce a góly, byl tentokrát na správném místě.

Dygři nastoupili na led ve složení 12+1, soupeř s osmi hráči do pole. Ales letos zatím neprožívají úplně povedené období a krčí se zatím na předposledním flíčku v tabulce, dvě vítězství z posledních třech utkání ovšem měli naznačit zvýšení potenciálu tohoto týmu, drachkováci pak hráli o setrvání v užší špičce.

Do sestavy se po nekolikazápasové pauze vrátil vysloužilý námořník Mára Brabec, který si svou mušku vybrušoval v rámci kempu pořádaného organizací SK DD, a to až v dalekém Norsku. Cílem této třítýdenní anabáze bylo naučit se nahrávat a samozřejmě nezapomenout střílet. Takto vynaložená investice do drachkovského snajpra se klubu jistojistě vrátí, o čemž se přesvědčili všichni fans již v právě probíhaném zápase s HC Ales.

Utkání samotné tentokrát úplně hodnotit nelze, stejně tak jako popisovat akce, při kterých padly branky. Ne, že by nebylo o čem povídat, protože hodně gólů bylo přímo jako z učebnice… Z mnoha můžeme vybrat např. samostatný únik Brabčáka zakončený Hertlovkou s holí mezi nohami, dále Forsbergovskou kličku Standy Kubů z beszprostřední blízkosti, Rattyho angličáka snad o všechny tyčky v bráně, Pavoukův gól robinsonádou, branky Dana Diviše = vymítače ďábelských růžků soupeřovy svatyně atd… No prostě bylo toho moc a moc.

Ke cti soupeře musíme říct, že utkání nezabalil a snažil se hrát hokej, vždyť i ctyři branky v dygří síti jsou toho důkazem. Dokonce první třetina zdaleka nevypadala tak jednoznačně jako zbytek utkání. Bestiální produktivita, kterou SK nepamatuje, však rozmetala veškeré snahy o odpor ze strany hostí. Po dvanácté brance bohužel brankář Alesu notně polevil a prakticky přestal vyvíjet snahu o chytání, což dost ovlivnilo zbytek utkání. Na jednu stranu nebylo zrovna příjemné hrát prakticky na prázdnou branku, na stranu druhou stát polovinu třetiny v kruhu a čekat na konečný hvizd, to také nejde, což uznal i soupeř. Hráči hostí tak hráli až do konce, za což jim chceme poděkovat a dygři se pak už trefovali opravdu jen v totálních tutovkách. Výsledné skóre pak znamená nejvyšší dosaženou výhru v historii Drachkova v rámci OS.

Nu což, zastříleli jsme si, pobrali nějaké ty zářezy do kanadského bodování a hlavně získali další dva body do tabulky.

V příštím kole v rámci boje o předek vyzvou drachkovské dygry sokolíci z Radomyšle a to už bude jiný kotlík…

 

Zajímavé momenty: Kromě spousta branek od spousty hráčů bylo až dojemné choreo domácích fanoušků, kteří po delší pauze přivítali Máru Brabce zpátky v týmu…

 

Branky a asistence Dygrs: 01:37 Babor (Brabec, Rataj), 02:48 Diviš (Brabec), 06:20 Brabec (Diviš), 08:36 Rataj (Brabec), 11:01 Rataj (Poláček, Kuncipál), 19:55 Křižan (Brabec), 21:51 Diviš (Rataj), 22:30 Brabec (Vastl), 23:10 Sládek (Křižan), 24:16 Brabec (Rataj), 26:04 Kubů (Brabec), 37:42 Kuncipál (Křižan), 39:22 Vastl (Babor), 39:31 Křižan (Brabec), 39:52 Brabec (Rataj), 40:55 Kuncipál (Poláček), 42:42 Křižan (Rataj), 43:54 Babor (Brabec)

Vyloučení: 04:14 Poláček (2´- sekání), 13:38 Poláček (2´- nedovolené bránění), 20:12 Vastl (2´- nedovolené bránění), 41:39 Poláček (2´- podražení)

Sestava SK DD: Adámek - Rataj, Beneš, Vastl, Šebesta M. – Babor, Křižan, Poláček, Kubů, Diviš, Brabec, Kuncipál, Sládek