Odveta s ALES v dygří režii

26.02.2020 04:07

HC ALES Strakonice - SK DRACHKOV  2:9 (0:5,1:2,1:2)

23. 2. 2020

Týden utekl jako voda a drachkovské dygry čekal další ze zápasů okresní soutěže. Ta pomalu kráčí do svého cíle a pouhá čtyři kola nás dělí od konce sezóny. V rámci devatenáctého kola zajížděl SK DD na led strakonického HC ALES. A výlet to byl bezesporu nevyzpytatelný. Vždyť ALES dokázal v posledních dvou vzájemných zápasech obrat dygry o všechny body. V loňském roce silně zdramatizoval boj o titul, letos Drachkovu připravil po vítězství 6:3 nepříjemné dvoubodové manko, které může v celkovém součtu ještě pěkně mrzet. Ale to je hokej a asi to tak má být. Když nehraješ dobře, musí přijít trest, hraješ-li výborně, přinese to ovoce…

Do utkání s ALESem se po delší pauze vrátil šutér Mára Brabec, Peťu Kuncipála opustila zrádná rýmička a Benymu nejel žádný vlak, tak dorazil také. Největší haló v press centru strakonického zimního stadionu ale přinesl tentokrát jiný drachkovský hokejista. Po výrazné odmlce se do dygří branky postavil Petr „Huňas“ Huňáček. Ten nahradil zraněného Locha. V kuloárech se ale šušká spíš něco o špatné výkonnosti, či o možném trejdu do jiného týmu ještě před uzávěrkou přestupového období. Fanoušci se tak právem tetelili blahem, že uvidí Huňadyho v kleci. Jediným, kdo neměl radost, byla branková konstrukce samotná, protože až do této doby byla největší kulatinou v brankovišti ona…

Drachkov se pomalu nevešel na střídačku, dorazilo celkem patnáct dygrů. Proti tomu soupeř měl pouze osm hráčů do pole. Ovšem minule také nastoupil s torzem a jak to dopadlo. Stejný scénář se naštěstí tentokrát neopakoval.

O osudu utkání bylo rozhodnuto již po první třetině, ve které dygři nasázeli pět gólů a rázně utnuli případné spekulace o výsledku. Přesto se oba týmy chvíli oťukávali, než v sedmé minutě načal skóre Petr Kuncipál. Poté přidal Dan Diviš další dva zásahy a po jednom fíku přidali Šrámy a Kuba Poláček. Jejich čtyři branky se vtěsnaly do necelých čtyř minut. Když navíc Huňas spolehlivým výkonem zmrazil všechny pokusy soupeře, šli dygři po první třetině z ledu s pětibrankovým náskokem.

Ve druhé části se brankostroj trochu přibrzdil, ale nebylo kam spěchat. ALES sice dokázal po samostatném úniku snížit, to už Drachkov vedl o sedm. Nejprve po krásné samostatné akci zavěsil Víťa Boška a minutu po něm oslavil návrat do sestavy Marek Brabec. Ten se po zranění žebírka viditelně rozehrával, takže o vítězi týmových statistik bude ještě perný boj.

Třetí třetina přinesla kontrolování výsledku a hra utíkala v poklidném tempu. Šance se i přesto rodily a krátce před polovinou poslední části dokonal Dan Diviš hattrick. Třetí gólovou asistenci si při Danově trefě připsal Míra Šrámek, pro něhož to bylo jedno z nejhojnějších utkání v dygřím dresu (a to ještě odmítl vstřelit desátou branku a raději zamířil do tyče - krysa :)…). Druhé branky v utkání se dočkali i domácí, ale gólovou tečku stejně udělali drachkovští. Libově se trefil Kuba Poláček, pro kterého to byl také dost podařený večer (2+1). Král Huňas nedovolil další korekci stavu a jistým výkonem si řekl o prodloužení smlouvy.

Jedinou nepříjemností (o to horší) je zranění kapitána Járy Stehlíka, který musel během zápasu odstoupit díky zranění levého žebírka, které si přivodil soubojem u mantinelu. Přejeme Járovi rychlé uzdravení!!! Prostě ta žebírka nejsou dygrům souzená... 

Před Drachkovem nyní stojí poslední tři soupeři. Zhruba za dva týdny bude hotovo a uvidíme nakolik budou dosažené výsledky stačit v celkovém hodnocení.

 

Zajímavé momenty: Gólově zdařilá první třetina… Bodové žně hned u několika dygrů… Bravurní návrat Huňdy do brankoviště…

Branky a asistence Dygrs: 06:24 Kuncipál (Šrámek), 09:27 Diviš (Šrámek), 11:03 Šrámek (Diviš), 11:21 Diviš (Kuncipál), 13:02 Poláček (Boška), 20:01 Boška (bez asistence), 21:20 Brabec (Poláček), 36:25 Diviš (Šrámek), 38:53 Poláček (Brabec)

Vyloučení: 25:47 Kuncipál (2´- hákování), 33:13 Vastl (2´- hákování), 34:03 Křižan (2´- hákování), 34:03 Boška (2´- vysoká hůl)

Sestava SK DD: Huňáček - Boška, Vastl, Stehlík, Rataj, Beneš - Křižan, Brabec, Kubů, Kuncipál, Diviš, Šrámek, Babor, Bažata, Poláček