O výhře DD rozhodla až poslední třetina

25.02.2019 12:28

SK DRACHKOV – Schäfer Blatná  7:2 (1:0, 2:2, 4:0)

23. 1. 2019

Dle postavení v tabulce se v sobotním večeru mohli diváci těšit na souboj prvního s posledním, tzn. konfrontaci mezi drachkovskými dygry a blatenským Schäferem. Hlavní večerní zápas měl jako předskokany utkání krajské ligy mezi Strakonicemi a Českým Krumlovem, z něhož si hráči SK DD jako domácí tým naštěstí nevzali mustr. I tentokrát se sešla zajímavá sestava, celkem 14+1, Schäfer nastupoval na kompletní dvě pětky.

Dle posledních výsledků v okresní soutěži bylo již jisté, že se dygři v letošní sezóně objeví na bedně, na kterém místě to celkově bude, o tom rozhodnou poslední kola. Pravdou ale zůstává, že z trojlístku Drachkov, Protivín a Blatná mají nejlepší výchozí pozici právě Dygrs a už před zápasem bylo avizováno, že matematika „jistoty“ je neúprosná a Drachau potřebuje tři body ze třech zápasů. Nyní totiž nemá cenu dvakrát polemizovat a bát se zakřiknutí výsledku. Buď to prostě dygři dají, nebo ne.  V cestě za překvapením musí drachkováci přetlačit buď Radomyšl, ALES nebo právě Schäfer Blatná.

Takže stručně… Od začátku utkání se domácí notně hledali a rozhodně nebylo znát, že by se na ledě potkaly týmy z opačných pólů tabulky.  Dygrům chyběla pověstná jiskra, soupeř dobře napadal a co se podařilo poslat na branku, končilo na klidném třímetrovém gólmanovi hostí. Snad nervozita z důležitých bodů nebo špatná předzápasová příprava měla za následek řadu nepřesností, nesoulad v herních situacích, prostě to nelepilo. Naštěstí se ujala aspoň jedna ze střel na branku Schäferu. O rozjížděcí branku se postaral po lahodné přihrávce od Rattyho Tom Křižan, který svůj únik konečně proměnil 1:0.

Trápení v dobývání hostující bašty trvalo i na začátku druhé třetiny, kdy jej utnul až Kuba Poláček po nezištné přihrávce zpoza branky od Peti Kuncipála 2:0. Rozčarování a důsledek předváděné hry pak přinesla následující šestiminutovka, ve které Schäfer dokázal po pěkných akcích vyrovnat a poslat na dygry lehkou depresi. Ještě že na domácí lavičce sedí větry ošlehaný matador Kazan. Právě gól Marka Babora z devětadvacáté minuty zápas zlomila, zvlášť když padla krátce po vyrovnávací brance a od té chvíle už byli drachkovští lepším týmem. Tradici v neproměňování šancí poté porušili nadvakrát Dan Diviš, jednou Petr Kuncipál a stále lídr týmového bodování Mára Brabec. To se nám mimochodem pekelně vyrovnalo a bude to dráma až do posledních hvizdů. Jistý výkon v brance opět předvedl Matěj Adámek.

Tak jako tak dygři utkání se Schäferem zvládli a mají před sebou poslední dvě výzvy tohoto ročníku okresní soutěže. Nebylo to ostatně poprvé a jistě ne naposledy, kdy se o výsledek porvali až v závěrečné třetině.

Nyní má Drachkov volný los a to znamená, že se pro něho vyrovná tabulka s ostatními týmy, co se odehraných zápasů týká. Před předposledním utkání sezóny budeme zase o něco chytřejší a ať se bude situace kolem špice tabulky vyvíjet jakkoliv, povel zní jasně… Dobře se připravit na zápas s HC ALES!!!

 

Zajímavé momenty: Z nepřeberného výčtu oku lahodících akcí vybíráme Rattyho asistenci u první branky Drachkova… sportovně pak krásnou první branku Schäferu… znovuzrozený SK DD v poslední třetině… a o negativech se raději nebudeme zmiňovat :)

Branky a asistence Dygrs: 06:13 Křižan (Rataj), 20:14 Poláček (Kuncipál), 28:06 Babor (Vastl), 35:06 Diviš (Beneš, Kubů), 37:27 Brabec (Rataj), 40:48 Diviš (Kuncipál, Stehlík), 43:07 Kuncipál (Diviš, Rataj)

Vyloučení: 36:16 Kubů (2´- hákování), 39:52 Křižan (2´- sekání)

Sestava SK DD: Adámek - Rataj, Vastl, Stehlík, Babor - Šebesta M., Beneš, Sládek, Brabec, Křižan, Poláček, Kubů, Diviš, Kuncipál, Huňáček