Nervózní zápas urvali dygři

26.11.2016 01:19

SK DRACHKOV - HC Vodňany  4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

8.11.2016

Nezvykle až v sedmém kole padl zápas drachkovských dygrů na všední den, a tak se po strachu z loňské docházky dostavily obavy, kolik borců zavítá do šatny domácích. Ukázalo se, že obavy byly zcela milné. Na utkání proti sousedům v tabulce, týmu HC Vodňany, dorazilo 11+1 hráčů. Soupeř se sešel na necelé dvě lajny, ale základní kamínky jeho sestavy nechyběly.

Přes uspokojivý výsledek nelze zařadit tento zápas mezi ty nejpěknější. Od samého začátku se hlavní úlohy chytili páni rozhodčí, bohužel však tak, že utkání absolutně nezvládli.

Do zápasu lépe vlétli hosté z Vodňan, když si vypracovali mnohem více šancí a většinu první třetiny tlačili dygry pod pokličku. Rozhodně jim pomáhal fakt drachkovské nedisciplinovanosti, a tak když se v sedmé minutě tísnilo na trestné lavici dvakrát tolik hráčů SK DD, než bylo v tu dobu na střídačce, vypadalo to na pořádný kotel. Paradoxně oslabení 3 ku 5 dygrům vycházelo na výbornou a hráči nenechali hostujícím útočníkům prostor k finálnímu zakončení. Rozhodčí sice neuznali Vodňanům nejspíš regulérní branku po odrazu kotouče od brusle jednoho ze soupeřů, skóre mohlo být po první třetině definitivní a zápas se mohl klidně dohrávat. Místo toho se černý mráček nedisciplinovanosti přenesl i na Vodňany a závěr třetiny tak patřil Drachkovu. Ten se dostal do tlaku, jehož výsledkem byl vedoucí gól z hole Lukáše Řezníka, který stanovil skóre po první části.

Druhá třetina nebyla o moc méně divoká než ta předchozí. Dygři si opět kromě jiného vyzkoušeli dvojnásobné oslabení, stejně tak Vodňany. Po hokejové stránce už se domácím borcům dařilo mnohem lépe, což přineslo nejedno ohrožení branky soupeře, ale hlavně odskočení ve skóre na tříbrankový rozdíl. Trefili se toho večera velmi radioaktivní Huňas a opět Řeznas, jehož střelecká fazóna je více než upokojivá. Prim hrála i obrana. To vše by bylo oku lahodící, pokud bychom pominuly již zmíněné háčky, sekyrky či nevysvětlitelné psychózy.

Třetí fáze hry už neměla takový náboj otevřené války, nicméně davy fanoušků viděly několik zajímavých situací na obou stranách. Z nich se ujala už pouze jediná, když Pavučinec luxusně zametl dorážku po samostatném úniku snajpra Krkovičky. A protože se neujaly ani slibné šance Vodňan při závěrečném náporu (překvapením může být, že v tu dobu Dygrs hráli v oslabení), oba bodíky za doslova vymletou výhru berou domácí ještěrky z Drachkova. Nečistá a pekelně kouskovaná hra od obou týmů nakonec zdárně dospěla ke konci a raději zapomenout.

V příštím utkání zajíždíme na led HSG Horažďovice, tedy týmu, který v letošní sezóně patří mezi ty silně nevyzpytatelné.

Branky a asistence Dygrs:

Řezník (Soukup), Huňáček (Křižan), Řezník (bez asistence), Křižan (Řezník)

Vyloučení:

Křižan (2´+2´+10 OT), Rataj (2´), Soukup (2´+2´+10 OT), Babor (2´), Jánský (2´), Vastl (2´+2´), Beneš (2´)