AKTUALIZOVÁNO!!! Na úvod prohra s nováčkem z Netolic

02.10.2014 22:10

HC Rychta Netolice - SK DYGRS DRACHKOV   2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

30.9.2014

K úvodnímu utkání sezóny přidělil Drachkovu los nováčka z Netolic. O soupeři jsme toho moc nevěděli, spíše nic než vůbec něco. Prvním překvapením bylo složení týmu, který proti nám nastoupil. Netolických se sešlo na tři celé lajny, dygrů celkem dvanáct do pole. Roli kouče tentokrát převzal Šebík.

Zápas začali lépe drachkovští a účelnou hrou zatlačili Netolice do obrany. Zde se ale začalo od samého začátku ukazovat překvapení č. 2, když „domácí“ celkem s bravurou zastavovali útočné pokusy Dygrs a pokud se tak nestalo, zastoupil je jejich vynikající brankář, který čaroval zejména v první části, kdy byla útočná snaha Drachkova největší. Šancí jsme si vytvořili hned několik, minimum jich však bylo gólových. Největší příležitost měl Standa Kubů, ale kotouč z jeho hole olíznul pouze tyč netolické bašty. Domácí ale také ukázali, že neumí pouze bránit a několika fešnými projektily vyzkoušeli strážce dygří svatyně. Přesto měl v první třetině více za hry Drachkov a to je jej ve výsledku stálo zápas.

Hned na začátku druhé části se před dygří brankou strhla mela o puk, kdy se po několika odrazech dostal ke kotouči jeden z netolických hroťáků a z otočky načal gólový účet nováčka v OSLH. Aby toho nebylo málo, hned ve třetí minutě trochu zaspala obrana a i díky šťastnému odrazu od mantinelu se domácí zmocnili puku a zpoza branky jej zasunuli do sítě – 2:0 pro Netolice. Drachkov bohužel od této chvíle pustil otěže zápasu a už to nebyla taková opereta, jako v prvním dějství. Vázla přihrávka a přechod do útoku byl hned o něco složitější. A pokud se povedl nějaký ten průnik, stála proti dygrům zabetonovaná netolická branka.

Poslední třetina přinesla obraz té první, drachkovské snahy opadaly a domácí se ukázali jako pravý dravec. Vyčíhali si svojí oběť, poté dvakrát zaťali drápy a postupně nechali svou kořist zajít. Nelze ale říct, že by se už nic nedělo. Obě družstva chtěla a předvedla několik hokejových akcí. Ovšem ovoce nepřinesla žádná z nich.

A ještě něco málo k Netolicím, které příjemně překvapily jak svojí čistou hrou, tak předvedeným výkonem v obraně i v celkové taktice.

Drachkov tedy zvolil na úvod sezóny skromnější variantu a po bodech se poohlédne příště. Sehranost se určitě dostaví a za sezónu, která bude dost dlouhá, určitě zatížíme konta soupeřů nějakou tou nadílkou.

Druhé kolo vyšle dygry proti blatenskému Schäferu, který si na úvod poradil v blatenském derby s místním HC v poměru 5:4. A že to se Schäferem bývá boj…

 

Zajímavé momenty:

- v dresu Drachkova se objevily jak nové posily, tak i navrátilec po zranění Jirka Vůně

- ve výsledku vyrovnaný zápas, kde rozhodla menší soustředěnost na začátku druhé třetiny

- tabulku trestů s odhodláním začal Pavouk, jehož tři zářezy jsou příslibem bujaré besídky

- a také chyběl kouč ... :o)