Na úvod bez bodu

24.09.2021 04:55

HC Eagles - SK DRACHKOV   3:2 (0:0, 2:2, 1:0)

23. 09. 2021

Zdá se to být až neuvěřitelné, ale téměř přesně po roční pauze se roztočila kola okresní soutěže v ledním hokeji. Po divoké přestávce to vypadalo, že týmy budou natěšeny na nový ročník, střídačky budou praskat ve švech a čtvrtá lajna si užije ledové plochy jako nikdy. Žel opak byl pravdou a po nečekaných nucených škrtech, které nepříjemně nabouraly plány organizace, po několika omluvenkách a několika neomluvenkách, nastoupili dygři do svého úvodního klání proti orlům s pouhými sedmi hráči do pole! Domácí na tom nebyli o moc lépe, přesto v devíti hokejistech už to je přeci jenom veselejší.

Hladová dygří skupinka se do Eagles zakousla hned od začátku a ukázala, že i letos bude probíhat snaha o útočný hokej. V první třetině si hosté vytvořili několik slibných příležitostí, orlíci však pro letošek angažovali do své klícky beton. Po marném dobývání branky a několika pokusech domácích skončila seznamovací perioda bez branek. Kaňkou bylo zranění jednoho z rozhodčích po nezaviněné srážce s jedním hráčů. Stejně tak neuznaná branka SK DD, která rozvířila debatu o tom, zda puk při gólu opravdu nesmí být slyšet.

Druhá třetina byla podstatně zajímavější, hlavně, co se branek týká. Hned po osmadvaceti vteřinách vsítil tvrdou střelou první branku Dygrs v sezóně Mára Brabec. O asistenci se prali Peťa Kuncipál s Tomášem Křižanem, v oficiálním zápise je zmíněn druhý jmenovaný. Jenže domácí dobře zakombinovali a po přihrávce zpoza branky z první vyrovnali účet. Opět se hrálo spíš na branku domácích, orlí brankář ovšem chytal fantasticky. Krátce před sirénou dostal po pěkné kombinaci s Pavoukem kotouč do sítě Petr Kuncipál – 1:2. Radost dygrů trvala pouze patnáct vteřin, když Eagles hned po buly rozebrali dygří záda jako veverka misku s oříšky a pohodlně vyrovnali do poloodkryté branky.

Také poslední část hry přinesla stejný obrázek jako ty předcházející, pouze s tou výjimkou, že se jedenkrát po samostatném úniku trefili domácí, kdežto Drachkov další branku nepřidal, a tak si na úvod nepřipisuje žádné body, přestože svého soupeře znatelně přestřílel. Na několik trefených tyček a neproměňování nejvyloženějších šancí se však historie ptát nebude.

Utkání bez bodu mrzí, víc ale tristní docházka. Doufejme tedy, že se vše zlepší a nebude se opakovat situace podobná té před čtyřmi, pěti lety, kdy se jednalo takřka o existenční problém.

Velký dík tak patří všem hráčům, kteří dorazili a vydali se do utkání na maximum.

 

Zajímavé momenty: Marné dobývání domácí branky, neuznaná branka, zbytečně inkasovaný rozhodující gól, bojovnost a nasazení s minimem hráčů…

 

Branky a asistence Dygrs: 15:28 Brabec (Křižan), 28:03 Kuncipál (Křižan)

Vyloučení: 02:07 Křižan (2´ - podražení)

Sestava SK DD: Kopenec - Sosna, Babor, Vastl – Křižan, Brabec, Diviš, Kuncipál