Jak ztratit zápas v pěti minutách

26.11.2016 01:16

HC Blatná - SK DRACHKOV  6:5 (0:1, 1:1, 5:3)

23.10.2016

Jak se říká zápas blbec. Přesně ten prožili drachkovští hokejisté v souboji s dosud neporaženou Blatnou. Soupeř, který dygrům často body nedává, potvrdil svou kvalitu, přesto si nakonec hosté zápas prohráli sami, zejména díky vlastní nedisciplinovanosti v závěru.

Utkání se přitom vyvíjelo na výbornou, obě mužstva hrála vyrovnaný hokej s velkým množstvím šancí. Dvě třetiny drachkovští drželi jednobrankový náskok, aby se jim díky uragánu na začátku třetí periody podařilo odskočit až do vedení 5:2. Tento stav trval ještě pět minut před koncem. To, co se stalo poté je nepochopitelný zkrat, který hosté dokázali předvést. Blatná snížila gólem v přesilovce, ucítila šanci a během tří minut zvládla vyrovnat po totálním rozebrání dygří obrany. Hřebíček do rakve přišel devět vteřin před koncem, kdy po křižné přihrávce prostřelil jeden z domácích hráčů Locha pošesté a pečetil drachkovskou hororovou pětiminutovku. V té době hráli domácí přesilovku 5 na 3, což jim značně usnadnilo zámek v dygřím obranném pásmu.

Díky nakládačce v závěru zápasu se překvapení na účet Blatné nekonalo, na stranu druhou Drachkov potřeboval dostat trochu přes prsty, protože takto rozehraný zápas by se ztrácet neměl.

Branky a asistence Dygrs:

Křižan (bez asistence), Beneš (Křižan), Babor (Křižan), Řezník (bez asistence), Kubů (Šebesta)

Vyloučení:

Soukup (2´-hákování), Rataj (2´-zdržování), Soukup (2´-hákování), Huňáček (2´-podražení), Kubů (2´-hákování), Kubů (2´-držení)