V šesti lidech sedm zářezů

09.02.2018 03:40

SK DRACHKOV - Schäfer Blatná  7:2 (3:0, 1:0, 3:2)

9.2.2017

Že by šel Drachkov do utkání jako favorit, to se příliš částo nestává. V případě zápasu se Schäferem Blatná se tomu ale stalo. Jestliže se dygrům sezóna úplně nedaří, tak Schäferu už vůbec ne. Po dvanácti kolech okupuje poslední příčku tabulky, když se ani jednou neradoval z bodového zisku. Dygři tak nastupovali se snahou prodloužit tuto sérii, ještě před utkáním však přišla pohroma z hůry v podobě chřipkové epidemie a výsledné sestavě brankář plus šest hráčů do pole. A to ještě díky Vendovi Sládků, který dodatečně doběhl. Schäfer nastoupil na více než dvě pětky, také rozhodčí byli v plném složení, tedy oba dva.

Ač dygří štěňátka nastoupili pouze v šesti kouskách, zahryzli se od úvodu do soupeře jako zdatní ohaři. Zejména Brabčák s Pavoukem se představili s takovou krvelačností po gólech, že by i Drákula závistí skřípal zoubkem. Prvotní peklo ještě hosté před svojí brankou ustáli, ale ve čtvrté minutě už bylo na body zaděláno Markem Brabcem. Nejlepší střelec Drachkova pak přidal ve dvanácté minutě druhou trefu a chvilku na to přihrál Pavoukovi na třetí gól. Dygry to uklidnilo a třetina se už v pohodě dohrávala.

Ve druhé části se Drachkov opět zakousl do blatenských obranných řad, což vygradovalo dovršením hatricku Máry Brabce. Poté se gólostroj na chvilku zastavil a slovo si vzali hosté, kteří několikrát zahrozili. Ve zkroušené sestavě ale dygří beci mile překvapili. Další ze slavných Avengers, Láďa Vastl, už tradičně rozséval zkázu do útočných výpadů soupeře. Vzorně mu sekundoval spolehlivý Kazan, který opět vyfasoval první formaci, ovšem tentokrát premiérově v obraně. Na konci zápasu tahal jazyk jako Goro bílý pes po maratonu přes japonské souostroví. Přesto to dokázal uhrát a zasloužil si tak za odměnu svůj piškůtek.

Za stavu 4:0 se šlo do třetí třetiny, která byla nakonec co do branek nejdivočejší. Schäferu se sice podařilo dát rychlý gól, dygři ale odpověděli třemi zásahy do černého během 39 vteřin. Postupně se trefili Venda Sládek a dvakrát Tomáš Křižan. Poté měl ještě svou tutovku Ondra Kuncl, sportovně však prázdně zívající svatini hostí přestřelil. Blatenští pak už pouze kosmeticky korigovali na výsledných 7:2.

Drachkov tak se Schäferem zvládl i odvetné utkání a bere oba dva cenné body. Díky obětavosti a zápalu do hry během celého zápasu. Ale příště už raději v bohatější sestavě.

 

Branky a asistence Dygrs: 03:23 Brabec (Babor), 11:43 Brabec (Křižan), 13:05 Křižan (Brabec), 18:06 Brabec (Sládek), 40:55 Sládek (Křižan), 41:08 Křižan (Sládek, Brabec), 41:34 Křižan

Vyloučení: 32:29 Brabec (2´- podražení)

Sestava SK DD: Kopenec - Vastl, Babor - Brabec, Křižan, Sládek, Kuncl