Dygrs si překvapivě vyšlápli na lídra soutěže!!!

25.02.2018 23:15

SK DRACHKOV - HC Vodňany  4:2 (1:1, 3:0, 0:1)

25.2.2018

Patnácté kolo OSLH postavilo dygrům do cesty neoblíbeného soupeře z Vodňan. Hokejisté z rybářského kraje vládnou celé soutěži a drží si těsný náskok před dotírajícími Protivínem, Blatnou a Radomyšlí. Tato čtveřice si to s největší pravděpodobností rozdá v souboji o titul, a tak jsou zápasy s týmy ze suterénu tabulky defacto bodovou povinností. Čas od času se ale trpaslík vzbouří.

Po minulém protivínském vytloukání dygřích neviňátek už se pomalu chystalo na další report z letošního oblíbeného seriálu o „desítkách“. Přesto se Drachkov, který tentokrát nastoupil na dvě čisté lajny, dokázal kousnout a urvat velmi důležité vítězství. To se samozřejmě nerodilo lehce.

Nejprve proběhla tradiční válečná porada, kde došlo k proházení sestavy, ve které se po dlouhé době objevil multifunkční Zbyňa Staněk. Stalo se tak, že se na pozici pravého beka objevil Kazan, jemuž styl psa obranáře svědčí, o čemž již přesvědčil v zápase se Schäferem.

Zápas samotný začal ve slušném tempu. První třetina patřila spíše vodňanským hokejistům, kteří měli celkem dost příležitostí k otevření skóre. Jejich nájezdy do obranného pásma Drachkova končili na výstroji Locha kolikrát až se štěstím, a proto byl pro hosty možná lehkým šokem úvodní gól v jejich síti, když se na začátku osmé minuty prosadil Venda Sládek. Svou asistenční neděli začal Beny. Drachkov vstřelenou brankou ožil, ale komplikaci si přivodil sám, když se v druhé polovině třetiny nechal hned třikrát vyloučit, čehož Vodňany využili k vyrovnání. Dygři se dostali pod tlak, a ačkoliv borci v obraně hráli jako o život, hosté si došli pro gól na 1:1. To už ale po celém hřišti začal doslova létat Brabec. Mára chytil na toto utkání pořádnou slinu, příkladně se vracel pro puky, bránil jako by byl v práci, a to teprve měl jeho čas přijít. První třetina více branek nepřinesla a za přispění rad od Jirky Vůněho, který chvilku vedl střídačku, nastoupili dygři do prostřední stati utkání.

Nejspíš přítomnost Benyho nádražnicky modrého elixíru hokejové síly přivála na led neskutečně oživené dygry. Jestliže měl v první třetině ze hry více soupeř, ve druhé drachkovští převzali otěže a prakticky nepustili Vodňany před svoji hájenku. Naopak se třikrát splašil již zmíněný Mára Brabec a jeho čistý hatrick během deseti minut znamenal nečekané vedení o tři branky. A to se dygři dostali do dalších slibných příležitostí, proti byl ovšem hostující gólman. Dvě asistence si připsal Robert Beneš, po jednom áčku si v tomto utkání připsala agilní trojka Standa Kubů, Zbyněk Staněk a Lukáš Řezník. Vodňany na chvíli dostala zpátky do zápasu přesilová hra pěti proti třem, jinak dygří obrana stále fungovala na jedničku. Občas sice bylo nutné zatáhnout za záchrannou brzdu, což představovalo za celý zápas hned osm vyloučení. Jedno z nich se pak přesouvalo do třetí třetiny.

A právě tímto vyloučením dygři nechali prostor k tomu, aby se vodňanští znovu nastartovali. Zhruba po minutě hry se dokázali prosadit podruhé, když střelou od modré zdramatizovali skóre na 4:2. Drachkov ale měl tentokrát opravdu dobrý den. Ratty s bravurou obíral hostující útočníky o puky i mentální síly, Láďa Vastl tradičně připomínal svůj druhý velký koníček, když po ledě jezdil jako jeho katamarán po Lipně. Dygři měli i ve třetí třetině dobré šance, svůj náskok už ale nenavýšili. A protože nepustili Vodňany ke kontaktnímu třetímu gólu, zápas už si dovedli pohlídat až do konce.

Vezmeme-li v potaz fakt, že jsme hráli s lídrem tabulky, prakticky více jak třetinu utkání ve čtyřech (FUJ!!!), jsou dva body z tohoto utkání nesmírně cenné. A tak si musíme zase jednou dopřát trochu radosti. Čert ví, co nám přinesou další zápasy.

A ještě z jiného soudku. Mezi veřejnost pronikla informace o enormním zájmu zahraničních investorů o organizaci SK DD. Nejmenovaná společnost, zabývající se zemním průmyslem a jejímž majitelem je známý magnát T. K., údajně neuvažuje o přesunu týmu do jiné destinace, ale managementu Drachkova již byl předložen návrh zakoupit nové dresy. S novým majitelem by pak přišlo nové logo bagříku lámajícího hokejovou hůl a hlavně změna názvu týmu z tradičního „Dygrs“ na „Diging Spiders (Hrabající pavouci)“. To je hlavní kámen úrazu v případných jednáních. Ta proběhnou na slavnostním galavečeru na konci sezóny, kde proběhne mimořádná valná hromada, která určí další cestu drachkovských dygrů.

Zatím se však stále můžeme věnovat aktuální sezóně okresní soutěže a hokeji, který hráči předvádějí na ledě. Drachkovu zbývá odehrát ještě celých 7 utkání a každé body jsou při pohledu na tabulku zlaté!!! Další zastávkou bude souboj s HC Eagles, kde se dygři pokusí odčinit vysokou pořážku z 5. kola, kdy s tímto soupeřem padli v poměru 4:9. Hlavně nepodlehnout konejšivým myšlenkám, že už by to třeba mohlo jít samo.

Termíny následujících zápasů nyní budou chodit v závislosti na vystoupení strakonického HC v play-off Krajské ligy a v kvalifikaci o 2. ligu, tak prosíme o strpení.

Branky a asistence Dygrs: 07:08 Sládek (Beneš), 16:56 Brabec (Beneš), 22:49 Brabec (Kubů), 27:02 Brabec (Řezník, Staněk)

Vyloučení: 09:03 Křižan (2´- vysoká hůl), 11:55 Vastl (2´-držení), 12:56 Babor (2´-podražení), 20:01 Babor (2´-hákování), 21:34 Rataj (2´- krosček), 29:51 Babor (2´-podražení), 36:54 Křižan (2´-podražení), 39:52 Babor (2´-sekání)

Sestava SK DD: Kopenec - Rataj, Vastl, Beneš, Babor - Brabec, Kubů, Řezník, Sládek, Křižan, Staněk