Dygři ulovili i vodňanského kapříka

18.02.2019 04:45

HC Vodňany - SK DRACHKOV   2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

17. 2. 2019

V prvním vzájemném střetnutí se drachkovští hokejisté rozešli s těmi vodňanskými smírně po remíze 5:5. Situace posledních týdnů však velela oběma týmům vyhrát toto důležité utkání. Vodňanským šlo zejména o posílení šance udržet se ve hře o bednu, dygrům by pak výhra přinesla udržení náskoku na čele tabulky před mocně dotírajícím Protivínem. Také tentokrát se sešlo 13+1 drachkovák, domácí Vodňany naskočili ve dvou formacích. Po dvouzápasovém půstu se do branky postavil Matěj Adámek, soupeřovu klec hájil Tomáš Hrubý, tedy gólman, který v minulém kole vypomáhal právě dygrům, a to v souboji s Horažďovicemi. V sestavě se po delší pauze objevil Dave Pavlíček a fanynky se mohly těšit kromě svých dalších oblíbenců třeba na další start Víti Bošky.

 

Od začátku utkání se hrál svižný hokej s řadou šancí na obou stranách, velkým množstvím osobních soubojů a prakticky celý zápas pokračoval v podobném duchu. Nesmělo chybět ani hlasité vylévání emocí z hrdélek obou táborů, které ale většinou končilo úsměvem na tvářích obou soupeřů. Jako první se po úvodním oťukávání prosadili dygři. V páté minutě Ratty uvolnil Standu Kubů, ten naservíroval kotouč Danovi Divišů a ten otevřel skóre utkání. Poté se hra přelévala ze strany na stranu a další zajímavější věci se děli až v poslední pětiminutovce první třetiny. Během krátké dyby dostali dygři možnost přesilové hry, za chvilku to už bylo 4 na 4. V této herní situaci se podruhé prosadil Dan Divišson a během minuty se poprvé zadařilo i domácím 1:2. Tlak Vodňan ještě umocnilo další vyloučení dygrů a do konce první periody se Drachkov musel bránit.

 

 

Vyrovnaná druhá třetina nabídla divákům okulibý hokej, opět se šancemi na obou stranách hřiště. V této fázi hry hosty výrazně podržel gólman Matteo a jen díky jeho pohotovým zákrokům nebylo srovnáno. Když se pak minutu před druhou sirénou podařilo drachkovským po tradiční ose Marek Brabec -> Tomáš Křižan (střílel druhý jmenovaný) odskočit na 3:1, dýchalo se na hostující střídačce zase o něco lépe.

Vodňany ale rozhodně nechtěly zápas zabalit a hned ve třetí minutě třetí třetiny dokázaly snížit skóre na rozdíl jediné branky. Hra se hodně odehrávala ve středním pásmu a s případnými úniky si bezpečně poradili oba brankáři. O rozruch se tak nejvíce starali vyloučení hráči, Drachkov si kromě jiného odnesl hned dvakrát menší trest za špatné střídání! Domácí sice několik minut před koncem zápasu trefili tyčku dygří svatyně, ale poslední slovo měl opět Dan Diviš, který při power-play domácích obral vodňanského beka na soupeřově modré čáře, pohodlně dovezl puk až do branky a hattrickem završil povedený zápas. Poslední vteřiny se už dohrály z povinnosti a po výhře 4:2 Drachkovu zůstávají jedny z nejdůležitějších bodů závěru sezóny.

 

Zajímavé momenty: Velmi spolehlivý výkon gólmana vs. Danův hattrick vs. týmová hra vs. famózní individuální akce Petra Huňáčka v průběhu celého zápasu (no jak si to ten kluk vodil… Jarda Jágr hadr)...

Branky a asistence Dygrs: 04:12 Diviš (Kubů, Rataj), 11:11 Diviš (bez asistence), 29:02 Křižan (Brabec), 44:52 Diviš (bez asistence)

Vyloučení: 10:52 Vastl (2´- hákování), 12:41 Beneš (2´- vysoká hůl), 33:26 Rataj (2´- podražení), 34:13 Kubů (2´- hákování), 37:15 Drachkov (2´- příliš mnoho hráčů), 42:16 Drachkov (2´- příliš mnoho hráčů)

Sestava SK DD: Adámek - Rataj, Vastl, Boška, Babor – Křižan, Pavlíček, Brabec, Poláček, Kubů, Diviš, Huňáček, Kuštán, Beneš