Dygři si s HC Vodňany poradili i podruhé v sezóně

21.01.2020 10:59

SK DRACHKOV – HC Vodňany  6:2 (2:1, 2:0, 2:1)

21. 1. 2020

Po dvou dnech od zápasu s Radomyšlí čekal dygry další soutěžní match. Pondělní večer nalákal na ledovou plochu jedenáct hráčů do pole, Vodňany vytasily necelé dvě lajny. Hosté před zápasem okupovali čtvrtou příčku v tabulce a v případě výhry by se oba týmy bodově vyrovnaly. Drachkovu chyběla dvojice Márů. Jak dosavadní lídr kanadského bodování týmu Brabčák, tak mistr kovu Kazan. Překvapivě se objevil Simon Hudec, po lehké viróze také Víťa Boška a tentokrát pracovně nezaneprázdněný Robert Beneš. Jako poslední se do šatny vehnal Huňas, který váhal, zda se vůbec oblékat, ale nakonec dobře udělal.

Dygři začali opatrně a v prvních minutách se zdálo, že více ze hry budou mít vodňanští. Ti také po jednom z brejk(ch)ů a přečíslení 2 na 0 šli v šesté minutě do vedení. Od té doby ale začal přebírat iniciativu Drachkov. Začal si vytvářet šanci za šancí a dvěma přesnými zásahy Dana Diviše otočil skóre na 2:1. Více gólů dygrům nedovolil skvěle chytající Tomáš Hrubý, který po celé utkání držel akcie Vodňan na přijatelný výsledek a uhasil množství velkých šancí domácích.

Ti ve druhé části navýšili vedení na 4:1 a vypracovali si tak rozhodující náskok, neboť soupeř žádnou branku nepřidal. Autorem obou tref dygrů byl Standa Kubů, který tak přerušil čtyřzápasový půst bez přesného zásahu.

Ve třetí třetině dygři tlačili snad ještě více než v té předchozí a obraně Vodňan dlouho nenechali vydechnout. Šancí bylo na tři zápasy, ale v hostujícím brankovišti stále zářil Tomáš. Nakonec se uchytili ještě dvě střely. Nejprve Sajmiho rána od modré a následně dovršený hattrick Dana Diviše. Vodňany dokázaly na závěr zmírnit porážku svou druhou vstřelenou brankou, když využily přesilovou hru a odražený puk pohotově zametly do dygřího kumbálu.

Drachkov si tak dokráčel pro cenné vítězství a bodově se na svého soupeře dotáhl.

V dalším utkání čeká SK DD tým Prachatic, a to jsou letos šlapající hodinky…

 

Zajímavé momenty: Z těch všech šancí těžko nějakou vybrat, snad jen neskutečný závar před vodňanskou brankou při vlastním oslabení. To bylo opravdu jako v úlu. Hvězdou večera byl pak vyhlášen Petr Huňáček, který sice nedal ani jednu branku, ale příležitostí si vypracoval jako za poslední dvě sezóny – ten hlad tam pořád je :-)

Branky a asistence Dygrs: 09:48 Diviš (Křižan, Kopenec), 12:28 Diviš (Kuncipál), 16:51 Kubů (Poláček), 24:11 Kubů (Vastl), 34:34 Hudec (Křižan), 38:58 Diviš (Kuncipál)

Vyloučení: 05:44 Vastl (2´- podražení), 19:33 Rataj (2´- sekání), 39:20 Hudec (2´- sekání), 42:03 Křižan (2´- nedovolené bránění)

Sestava SK DD: Kopenec - Boška, Hudec, Rataj, Vastl - Beneš, Diviš, Huňáček, Křižan, Kubů, Kuncipál, Poláček