Dygří řádění odnesly Prachatice

03.10.2018 07:10

SK DRACHKOV – HC Prachatice  12:1 (1:0, 5:0, 6:1)

2.10.2018

Dvě úvodní kola znamenala pro drachkovské hokejisty plný bodový zisk a s cílem prodloužit tuto nastalou minisérii nastoupili domácí Dé-čka do dalšího utkání, tentokrát proti prachatickým Huskies. Zápas začínal v netradičně pozdním čase, ovšem touto povinností musejí během sezóny projít všechny týmy. I tak se oba týmy sešli ve slušných sestavách. Prachatice na dvě lajny, Drachkov s dvanácti hráči do pole, včetně nové akvizice v brankovišti Matěje Adámka.

Dygři vletěli na svého soupeře od začátku jako uragán a kdyby to po první třetině bylo 7:0, nikdo by se vůbec nemohl divit. Gólman soupeře se činil a navíc si dygři otevřeli neoficiální mistrovsví světa ve spalování šancí. Jedinou přesnou trefu zaznamenal po individuální akci Mára Brabec, kterého ještě čekalo ve zbytku utkání mnohé.

Jestliže byla první třetina skromná na gólové vřeštění, další dvě dějství už byly ohromné brankové hody. Střelce si přečtete na konci článku, ale byla to radost pro oko, akce střídala akci, branka branku. Dygři si otevřeli neskutečnou střelnici, na kterou nejsme úplně až tak zvyklí a to, co nenapadalo do branky v první třetině našlo cestu do sítě hned posléze. Přitom Prachatice stále bruslili a hokej to nebyl až tak špatný. Drachkovu to ale tento večer lepilo a po pěti zářezech ve druhé třetině, přidali ještě dalších šest ve třetí a až možná nespravedlivá demolice Prachatic byla na světě. Hosté se prosadili až v závěrečné pasáži zápasu a zaznamenali alespoň čestný úspěch.

Nebudeme moc vyzdvihovat individuality, ale přesto Brabčák svých šest gólů na vánoční besedě neututlá, stějně jako Dave P. svůj nahrávací příděl, stejně jako Jára Stehlík své první přesné trefy v sezóně, stejně jako Láďa Vastl poslání soupeřova hráče přes mantinel (téměř), stejně jako Ratty… jen tak :-), a vůbec i všichn ostatní…

Výborně se zapsal také nový brankář Matěj, který ukázal formu i přehled a těšíme se na jeho další příspěvky v dygřím dresu.

A přístě pořádná prověrka v podání HC Blatná!!!

Zajímavé momenty: Brankostroje ve 2. a 3. třetině vs. střelecká impotence v úvodní periodě… Kvalitní hra a rozehrávka v podání obrany… Předvedená hra a hra bez jediného vyloučení…

Branky a asistence Dygrs: 13:22 Brabec (bez asistence), 16:07 Křižan (Kubů), 17:56 Brabec (Pavlíček), 24:07 Stehlík (Pavlíček), 26:08 Brabec (Pavlíček, Vastl), 28:57 Křižan (Pavlíček), 32:20 Brabec (Rataj), 33:24 Křižan (Kubů), 35:00 Brabec (bez asistence), 36:55 Brabec (Pavlíček, Rataj), 40:23 Stehlík (Pavlíček), 42:10 Kubů (Huňáček)

Vyloučení: bez vyloučení

Sestava SK DD: Adámek - Rataj, Vastl, Beneš, Boška – Brabec, Pavlíček, Babor, Křižan, Babor, Kubů, Stehlík, Sládek