AKTUALIZOVÁNO!!! Dygři oloupili SKP o oba body

01.11.2014 17:20

SK DYGRS DRACHKOV - SKP Strakonice  4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

31.10.2014

Dva týdny trvalo, než mohli dygři opět nastoupit do soutěžního zápasu. V rámci 4. kola OSLH se jim do cesty postavil tým SKP Strakonice. Utkání se jevilo jako rizikové, a tak po celých Strakonicích probíhali policejní kontroly a hlídky. Vše se naštěstí zvládlo ukočírovat a oba kotle fanoušků se během zápasu chovali na jedničku.

Drachkovští, kteří se podruhé v sezóně představili jako „domácí“, nastoupili k zápasu ve třinácti hráčích do pole, tým SKP kontroval zhruba stejným počtem. Poprvé v sezóně se představili Karel Šavrda a Kuba Ševčík.

První třetina nabídla poměrně svižný hokej, který kromě neproměněných šancí přinesl tři branky, z toho dvě do sítě soupeře. Tým SKP se sice ujal rychlého vedení, když po přečíslený využil ťukesu před brankou a zakončení do prázdné branky. V šesté minutě ale bylo srovnáno. O první drachkovský gól se po úprku postaral Venda Sládek a minutu na to rozevlál síť za hostujícím gólmanem Kazan, který potvrdil vzrůstající střelecký apetit. Asistoval Mára Brabec. Oba týmy hráli celkem útočně, do první ostávky se ale skóre neměnilo.

Druhá perioda se herně podobala té první. Drachkov získával na útočných choutkách a výsledkem byla třetí dygří branka. Kája Šavrda obral na modré o puk soupeřova beka, z pravého křídla vlétl k brankové čáře a nekompromisně zavěsil – 3:1. Policisté se začali oklepávat zhruba od poloviny třetiny a několikrát zahrozili. Nakonec se jim přeci jen podařilo snížit a opět bylo zaděláno na drama. Obrana dygrů v čele se Štěpánem však hlídala plácek kolem branky jako houf napumpovaných vlčáků a útočné lajny zaměstnávali soupeře, jak jen mohli.

Třetí třetina pak už byla hodně o osobních soubojích. Paradoxně jsme v ní měli minimum vyloučení, hra se odehrávala často ve středním pásmu a docházelo spíš k brejkovým situacím. Když už to vypadalo, že se SKP ve snaze pustí do power-play, zavěsil podruhé v zápase Venda a bylo hotovo. První bod sezóny si za „áčko“ připsal Michal Švec. Poslední minutku a půl už si dygři ohlídali a druhá letošní výhra je na světě.

Po čtrnáctidenní pauze se los s Drachkovem nemazlí. Již v úterý 4.11. nastoupí proti HC Blatná, poté hned v sobotu proti HC Prachatice, takže žádné procházky růžovým sadem…

 

Zajímavé momenty:

- konečně se podařilo prolomit střelecké trápení a vsítit více jak dvě branky

- dobré vstupy do dvou třetin a rychlá odpověď na vedoucí gól soupeře

- obranně zvládnuté utkání

- potřetí za sebou sedm vyloučených hráčů, což opravdu ubírá hodně sil a rozhoduje zápasy 

- za hvězdu zápasu byl po debatě s rozhodčím zvolen vášní nespoutaný hráč č. 77 (Huňdus vulgarus) :-P

 

Branky:

            SK Drachkov – SKP Strakonice    4:2 (2:1, 1:1,1:0)

            05:49 Sládek, 06:52 Babor (Brabec), 19:21 Šavrda, 43:36 Sládek (Švec)

 

Vyloučení:  Beneš - 3x, Sládek – 2x, Brabec, Huňáček