Dygři okusili hořké Protivíno!!!

20.02.2018 16:16

HC Protivín - SK DRACHKOV  11:2 (3:0, 4:1, 4:1)

18. 1. 2018

Na zápasy s Protivínem pro letošní rok raději zapomenout. Z prvního měření sil odešli dygři s náloží 0:10 a tajně doufali, že se podobná kanonáda nebude opakovat. A ono jo, dokonce ještě s přídavkem. Prostě fujtajbl.

Pozitivem byla sestava, která se oproti minulému zápasu se Schäferem zdvojnásobila. To bylo ale také tento večer všechno to pěkné. Jako první do šatny doslova doletěl Ratty. Ten strávil rozbruslení na prknech která neznamenají svět, ale božskou úlevu. Zažívací potíže ho naštěstí přešly a kapitán byl připraven... Přesto to byl první symbolický náznak toho, že zápas s Protivínem bude stát za ho... hodně důležité body.

Při pohledu na soupeřovu sestavu se drachkovským začaly sami od sebe tupit brusle. Od úvodního hvizdu byla znát větší hokejovost domácích. Ne, že by byl Drachkov nějak drsně přehráván, ale Protivín předváděl lepší souhru, kombinaci, přechod do útoku a hlavně zakončení. V první třetině dokázal rozvlnit síť za Lochem hned třikrát. Ve druhé periodě pak přidal další čtyři kousky a bylo hotovo. Branky byly víceméně koupací, dygři jezdili, ale soupeř byl tentokrát z jiné dimenze. Povedlo se sice snížit Pavoukem, ale domácí si toho ani moc nevšímali a sypali jeden gól za druhým.

Poslední třetina pak dopadla jako ta druhá. Dygři ještě jednou korigovali Kazanem. Protivín byl v laufu a těžil zejména z rychlých úniků. Jako by nic najednou svítil na časomíře dvouciferný výsledek, stejně jako při první konfrontaci. Ještě, že krátce před koncem dostal Protivín možnost trestného střílení. To proměnil a stanovil krásně hrozivé skóre do finální podoby. Dygři tím alespoň splnili předzápasový cíl, nevyfasovat potupných deset branek. No a to bylo úplně vše.

I v letošní sezóně dávají dygři svým fanouškům radost z hokeje a nabízí velké množství gólů, bohužel ve vlastní síti. Ale není všem utkáním konec.

A co dál? Hned po druhém týmu tabulky čeká na dygry prozatimní lídr soutěže z Vodňan. Zkusíme favorita překvapit stejně jako J-Eštěr Ledecká sportovní svět v klasickém lyžařském super-G. Nebo raději zůstaneme u obligátního cíle „nedostat desítku“.

 

Branky a asistence Dygrs: 21:39 Křižan (Babor), 40:37 Babor (Rataj)

Vyloučení: 19:26 Rataj (2´- nedovolené bránění), 34:36 Beneš (2´- podražení), 44:53 Kubů (TS - hákování) 

Sestava SK DD: Kopenec – Rataj, Vastl, Beneš, Šebesta M. - Brabec, Babor, Řezník, Křižan, Kubů, Huňáček, Sládek, Stehlík