Dygři našli střelný prach

04.12.2017 23:42

HSG Horažďovice - SK DRACHKOV  2:8 (1:1, 0:4, 1:3)

2.12. 2017

Nejlepší výkony za poslední roky předvádějí borci HSG Horažďovice v právě probíhající sezóně. Za poslední tři kola dokázala tato západočeská družina získat krásných pět bodů, což bylo jen o jeden bodík méně, než měl doposud Drachkov v tabulce. A možná právě tento fakt zapříčinil věc, že dygři konečně nepodcenili tradičního soupeře a přes úvodní potíže dokráčeli k jasnému výsledku. A to bez pilíře zadních řad Rattyho, který musel absolvovat operaci kolene, aby mohl být týmu k dispozici na důležitou druhou část sezóny.

SK DD opět na více jak dvě pětky vstoupil do utkání trošku vlažně a domácí se z první střely utkání radovali z vedení. Letos famózní Loch máchl lapačkou až v momentě, kdy už se znovu vhazovalo ve středním pásmu. Horažďovice sice ještě několikrát zahrozili, ale byli to hlavně dygři, kdo převzal iniciativu v utkání a na branku domácích se vysílala jedna návštěva za druhou.

Každý moderní hokejový klub má své tradice a ani Drachkov není v tomto ohledu výjimkou. Někdo má síň slávy, někdo zase před a pozápasové rituály. Dygři mají v tradici neproměňování šancí.

Když už se zdálo, že je prášek v dygřích houfnicích opět navlhlý, přihlásil se o slovo Pavučina a čtyři minuty před první sirénou srovnal na 1:1. Aniž by to věděl, odšpuntoval ucpané výfuky drachkovských motorů.

Ty se totiž po přestávce z obsahu 28 oslíků (výkon motoru Trabanta) zázračně navýšili na pořádné stádo huculských hřebců. Hned po třiceti vteřinách druhé periody znovu zavěsil Pavouk a za půldruhé minuty už řehtal nad dosažených hattrickem. Kolem čtyřiadvacáté minuty navíc přidali své zásahy s chutí hrající Huňas s kanonýrem Brabčákem a stav 5:1 hostující fans očividně uklidnil.

Ve třetí třetině se dokonce podařilo prolomit střeleckou smůlu Standovi Kubů a maršál Brabcov se také dočkal hattricku. Domácí dokázali krátce před koncem již jen korigovat na konečných 2:8.

Nezvyklá produktivita dygrs až vystrašila statistiky a nezbývá než věřit, že jim doutnák jen tak nezhasne. Poděkování patří i realizačnímu týmu, který dokázal pozvednout morálku mužstva.

 

Branky a asistence Dygrs: 10:37 Křižan (Brabec), 15:30 Křižan (Jánský), 16:54 Křižan (Brabec), 23:13 Huňáček (Kubů), 24:07 Brabec (Křižan), 33:14 Brabec (Šebesta M.), 35:19 Kubů (Huňáček), 41:49 Brabec (Beneš)

Vyloučení: 05:46 Brabec (2´- hákování), 12:18 Šebesta L. (2´-faul kolenem)

Sestava SK DD: Kopenec – Beneš, Jánský, Vastl, Krčal, Šebesta L. - Babor, Brabec, Křižan, Šebesta M., Kubů, Huňáček