Dygři loupili na netolickém ledě

28.09.2018 23:12

HC Netolice - SK DRACHKOV 3:6 (0:2, 1:3, 2:1)

27.9.2018

Drachkovská ribana ještě ani pořádně neoschla a už tady bylo 2. kolo OSLH. Díky předchozímu zápasu s Eagles došlo v kabině dygrů k neskutečné bouři (zde odkazujeme na další týdenní info, kde se dozvíte podrobnosti). Protože se na sezónu absolutně nepřipravený gólman Kopík zranil při doplňkovém sportu a Huňas plnil novomanželské povinnosti, byl před zápasem s Netolicemi narychlo doplněn na soupisku Vašek Šmíd, který si tak odbyl premiéru ve vrcholovém hokeji. A nebyl jediný, kdo posílil drachkovské řady. Na značkách se hlásili i další zvučné posily, jmenovitě Víťa Boška a David Pavlíček. Anutno poznamenat, že to byl zásah do černého. Dygři se tak tentokrát sešli v jedenácti lidech do pole a hned to bylo na hřišti znát. Netolice, jako tradičně nepříjemný hokejový soupeř, nastoupily po úvodním drtivém vítězství nad Schäferem v dobrém rozpoložení.

Od úvodního hvizdu však uchopili otěže do svých rukavic hostující mančaft. Samozřejmě i díky strategii nového kouče pro psychickou pohodu Locha, si vytvářeli dygři šanci za šancí a domácí držel nad vodou jen skvěle chytající gólman. Ten povolil až v deváté minutě, kdy ho ale postupně pokořili Pavouk a následně Standa Kubů. Asistencemi se do dygřích análů zapsaly obě výše zmíněné posily. I přes další šance se plné tribuny další branky nedočkaly.

Obraz hry se ve druhé třetině neměnil, dygři měli stále lehkou převahu, a hlavně nedovolovali soupeři příliš ohrožovat svoji branku. Netolicím se ale jeden gól přeci jen podařilo vstřelit, a to utěšenou střelou z poloviny hřiště. Jinak si na hostujícího čapíka nepřišli a mezitím Drachkov navýšil skóre již na 5:1 ve svůj prospěch. Podruhé se trefili Standa s Tomášem Křižanem a první přesný zásah si v dresu s dygrem na prsou připsal Dave Pavlíček.

I přes pět vstřelených branek, byla na dygrech vidět chuť po útočném hokeji i po druhé přestávce. Bohužel však stále na domácí zeď v brance a toho částečně dokázali borci ve žlutém využít, když rychle snížili na rozdíl dvou branek. Stejně jako v minulém zápase objelili drachkovští kouzlo hattricku. Resp. tentokrát Tom Pavučina, kterému puk ke třetí přesné trefě předložil jako na tácku věrný asistent Kazan.

Výsledný stav 6:3 pro SK DD a hlavně předvedená hra pak byla odměněna bujarým skandováním a chorály fanoušků (tedy těch, kteří zápas sledovali v TV, protože na zápase samotném jich moc nebylo).

Dygři nakonec těžili i z minima vyloučení, které proti Netolicím nebývá obvyklé, ale aktivní hra tomu nahrávala sama. Jedinou kaňkou bylo vyloučení Kuby Gaunera Poláčka, který si za faulík v posledních vteřinách zápasu odnesl zbytečný trest a dá si tak lehkou pauzu, během které může individuálně potrénovat.

Domácí pak přes prohru ukázali, že letos můžou pohlížet do horních pater tabulky.

 

Zajímavé momenty: Profesionální výkon domácího gólmana vs. vítězný křest strážce hostující branky… Velmi zdárné začlenění nových posil do týmu… Celotýmový výkon…

Branky a asistence Dygrs: 7:21 Křižan (Pavlíček, Boška), 7:59 Kubů (Boška), 23:23 Pavlíček (bez asistence), 26:43 Kubů (Boška), 27:36 Křižan (Pavlíček, Kubů), 37:33 Křižan (Babor)

Vyloučení: 9:51 Křižan (2´- hákování), 28:00 Křižan (2´- hákování), 44:46 Poláček (5´+K.O.- napadení)

Sestava SK DD: Šmíd - Rataj, Vastl, Beneš, Boška – Brabec, Pavlíček, Poláček, Křižan, Babor, Kubů, Stehlík