Dygří kanonáda a plný tucet pro Horažďovice

16.10.2020 20:13

SK DRACHKOV – HSG Horažďovice  12:3 (5:0, 3:0, 4:3)

7. 10. 2020

Třetí kolo okresní soutěže, třetí soupeř pro dygry, třetí bodový příděl do tabulky. Kdo by však tušil, že to bude na dlouhou dobu poslední hokej, kterého se Drachkov zúčastní. Zasáhla totiž všem známá epidemická vyšší moc, a tak je utkání s horažďovickým HSG posledním zápisem do hokejových statistik.

K zápasu s tímto v celku oblíbeným soupeřem dorazilo nakonec devět hráčů do pole + Loch do branky. Soupeř vytasil dvě kompletní lajny. A protože se utkání vyvíjelo poměrně jednoznačně, alespoň, co se výsledku týká, tento report nebude veden úplně chronologicky. Spíše vyzdvihneme střelce branek, zajímavé momenty a určité individuální počiny, které dovedly SK DD ke dvoubodovému vítezství… Nebo to raději uděláme úplně jinak. Individuálně, každého hráče několika slovy.

Začneme od brankáře, přes obranu až po útočníky. Aby bylo dodrženo dekorum týmového ducha, hráči budou hodnoceni v pořadí podle abecedy, abychom za naši redakci někoho zbytečně neprotěžovali…

Tak třeba Jan Kopenec, který dostal od trenérů důvěru i ve třetím utkání po sobě. První dvě třetiny hasil několik menších prohřešků dygří obrany, poradil si i s několika brejkovými situacemi, ve třetí třetině však třikrát zarybařil a třebaže to byly branky nezaviněné, byla drachkovskému gólmanovi doporučena další individuální příprava.

A jsme u beků. Pavel Rataj, dnes již bývalý kapitán SK DD, byl nucen ještě jednou nedobrovolně nalepit „C“ na hrudní košíček, tradičně dobrý, vyzrálý fitness výkon, hlad po střele od modré, na kterou bohužel útočné formace nejsou úplně zvyklé. Přesto se skvěle fyzicky připravený Ratty jedné přihrávky dočkal a načal svůj jistě bohatý gólový zápis pro tuto sezónu…

Michal Sosna a jeho druhé představení v dresu Drachkova. Pomineme-li nějakou tu minelku, způsobenou nervozitou z nových barev a nezvyku s mimogalaktickými přihrávkami jeho nových spoluhráčů, tak tato nová „star“ zatím vynikajícně plní předepsané pokyny realizačního týmu a jeho dvě asistence jsou toho jen důkazem. O obranářských dovednostech, a hlavně přehledu na ledové ploše nemluvě…

Ladislav Vastl, to je tisícročná včela v dygřím dresu a jeho premiérové představení letos. Jestliže NY Rangers měli za ikonu krále Henrika, Drachkov má pak krále Vastlíka, pána hitů a bodyčků. Láďa, přeběhnuv z katamaránu na korčule, nedal spoluhráčům zapomenout na minulé sezóny a znovu se pilně pustil do černé práce, tj. čištění prostoru na vlastní polovině hřiště. K tomu na úvod bod za asistenci a dvacku za podražení…

No a pojďme do útoku.

A jako první Marek Brabec, vítěz kanadského bodování týmu v posledních sezónách, se nám v posledním tréninku trošku trápil, stejně jako celá úderná formace Dygrs. Přesto si střeleckou pohodu do zápasového rytmu donesl a třemi body (1+2) uklidnil mnohačetný zastup fans našeho klubu. Navíc nezvykle přidal i čtyři minuty na trestné lavici a prozatím se stává zlým hochem organizace, co se toho nebojí :)

Daniel Diviš, agilní drachkovské TGV (rychlovlak, pozn. redakce), vstoupil do vrcholového okresního hokeje jako uragán. I on si vytvořil v tomto zápase několik výborných příležitostí, ze kterých nakonec těžili spíše jeho spoluhráči. už jen dopilovat mušku na laufu. I tak krásných 1G+3A+2TM a progres do dalších zápasů...

Tomáš Křižan!!! Ano i tento hráč byl na soupisce pro match s HSG. Jeho firma, která mimo jiné opět slíbila novou sadu dresů a krásnou novou výstroj brankáři na další sezónu, je na Strakonicku pojem a celý tým mu za to děkuje :D

Petr Kuncipál, po bondovsku „ten který míří přesně“! Peťa se očividně produktivně našel a po příslibu z loňské sezóny začal tu letošní přímo famózně. Tentokrát neuběhla ani minuta a už rozevlál záclonku v horažďovickém stánku. Poté přidal další dva zářezy, dovršil hattrick, k tomu navíc tři asistence a rázem je tady nejproduktivnější hráč týmu… Škoda té brzdy v podobě přerušení soutěže.

Jakub Poláček a jeho první zapas v sezóně 2020/2021. Už ostřílený borec, který loni ani jednou nechyběl, si letos první dvě utkání odpustil a dal přednost zlepšení individuálního výkonu. A hned to bylo znát. Krásné dva góly, přičemž ten druhý byl o to krásnější, že byl desátý. A jak Kuba sám na pozápasové tiskovce prohlásil, rozhodně se nebude zdráhat tuto událost připomenout na závěrečném večírku.

Miroslav Šrámek, chcete-li Mirda Sramä, kterého jsme snad nikdy nezažili tak natěšeného na led jako tuto sezónu. Už na kempu se jevil ve výborném světle a nebýt jeho pracovního vytížení, jistě by na jeho kontě startů nesvítila pouhá jednička. Drachkovský „truckman“ si připsal 1+2 a svou brankou definitivně uzavíral skóre zápasu.

Dygři tedy mají, stejně jako zbytek pelotonu, odehrány tři utkání, neboť přesně před šlágrem s Protivínem přišel stop stav díky koronavirové krizi a je ve hvězdách, kdy se odehrají další zápasy, pokud k tomu vůbec dojde. Důležité je, aby byla celá tato nepříjemná eskapáda co nejdřív za námi a opět jsme se brzy sešli na ledovém kluzišti, i se svými fanoušky, a hlavně ve zdraví!!!

 

P.S. Došlo nám k takové malé chybce ve statistikách, kde nám chybějí tři vstřelené branky. Po dlouhém pátrání a zejména díky záběrům kamer České televize z utkání samotného a díky identifikaci obličeje Policií ČR (oběma institucím tímto dodatečně děkujeme), bylo zjištěno, že čistý hattrick, přesněji sedmý až devátý gól zapsal Tomáš Křižan. Pavouk (přezdívka dotyčného čarostřelce), ve vší své skromnosti, zapomněl po zápase sdělit své úspěšné zásahy zapisovateli a prakticky nikomu se o tom nezmínil. I přesto jsme mu branky do tabulky s bodováním doplnili. Dobrá práce, Tome :)

 

Zajímavé momenty: Pro tentokrát klady značně převažují, jen ty poněkud zbytečné situace před inkasovanými brankami probereme při další přípravě a hodíme je do elektronické tužky…

Branky a asistence Dygrs: 00:57 Kuncipál (Vastl), 07:45 Diviš (Šrámek), 11:52 Rataj (Diviš, Šrámek), 13:29 Poláček (Brabec), 14:27 Brabec (Sosna), 20:45 Kuncipál (Diviš), 24:04 Křižan (Kuncipál), 26:38 Křižan (Kuncipál, Sosna), 35:31 Křižan (Brabec), 37:10 Poláček (Křižan), 38:57 Kuncipál (bez asistence), 44:01 Šrámek (Kuncipál, Diviš)

Vyloučení: 16:05 Brabec (2´ - hákování), 22:08 Brabec (2´ - držení), 26:47 Vastl (2´ - podražení), 33:19 Diviš (2´ - hákování)

Sestava SK DD: Kopenec - Rataj, Sosna, Vastl – Křižan, Brabec, Poláček, Šrámek, Diviš, Kuncipál