Dygří hledání sebe sama

15.01.2018 23:43

SK DRACHKOV - SKP Strakonice  3:5 (1:1, 0:2, 2:2)

9.1.2017

Poslední kolo první poloviny soutěže přiválo na horký dygří led hokejisty policejního klubu SKP Strakonice. Těm se sezóna doposud vedla ještě hůře než Drachkovu a s jediná výhra nad Schäferem znamenala předposlední místo v tabulce. Drachkov na tom není o nic lépe, ale chuť přiblížit se opět na dostřel středu tabulky byla velká. Bohužel se vyskytlo hned několik nepříjemných faktorů, které tuto chuť zahnalo. Dygry postihla rozsáhlá marodka a další borci chyběli z pracovních důvodů. Na tento zápas navíc připadl oblíbený čas začátku ve 21:30. V šatně bylo tak prázdno, že byla chvílemi slyšet meluzína (nebo to bylo jen zažívání některého z dygrů). Každopádně se sešlo jen sedm hráčů do pole, osmý Venda Sládek doběhl během první třetiny. Z důvodu horkosti chyběl v brance po sto letech Loch (ne že by to byla nějaká tragédie), a tak si slastný pocit obléknutého dresu Drachkova užil Ondra Kuncl. Dále chyběli např. nemocný Standa Kubů, zlomený Martin Jánský, pracující Beny, Šebíci atd., filmující Brk a v sestavě nefiguroval ani Řezňa, který dostal na závěr zápasu s Prachaticemi pořádného koňara. Hráčů SKP bylo na dvě lajny, ale zápasů v osmi lidech už dygři odehráli bezpočet, a tak s heslem „no stress“ vyrazili do akce.

Drobná skupinka dygříků kolem kapitána Rattyho se do soupeře od začátku pustila a vytvořila si hned několik zajímavých příležitostí, které gólem neskončili. Policisté útočili spíše sporadicky, ale přesto jim jeden pokus vyšel a vcelku rychle se ujali vedení. Ještě, že má Drachkov Kazana. Ten měl tentokrát poctivě nabito a jeho kanón z desáté minuty znamenal vyrovnání na 1:1. Vzápětí ještě ten samý hráč trefil pěknou střelou tyč, ale tlak na branku hostí již více využit nebyl. Proti byl hlavně dobře chytající Fanda Burda.

Progres z úvodní části zápasu však dygři v jeho dalším průběhu nevyužili. Druhá třetina přinesla poměrně dost šancí, zachytal si i Ondra, který bohužel nedosáhl na dva policejní projektily, a protože domácí střelbě chyběla přesnost, šli do poslední třetiny za stavu 1:3 veseleji hosté. Dygrům viditelně docházela šťáva, po dosavadní střelecké snaze mohli vést tak o pět fíků. Ale na kdyby se nehraje a tak nezbývalo, než se kousnout a vycucnout zbytky hopsinkové šťávy pro poslední dějství.

Zprvu to vypadalo na nekonečný příběh ve snaze po kýženém gólu, ale pak se během dvou minut splašila jediná oficiálně uznaná šelma v drachkovských barvách a Kazuto dvěma přesnými zásahy rozjásal kotel domácích fanoušků 3:3. Do konce utkání chybělo pět minut a bodík se zdál být velmi blízko. Závěrečná pasáž ovšem patřila kovbojům v zeleno-žlutém. SKP využil dva ze svých úniků a rychle si tak vzal dvoubrankové vedení zpět. Na to už zcela vyčerpaní dygři nenašli odpověď.

Máme tak za sebou ne příliš slavné zakončení ne příliš slavné poloviny soutěže. Nezbývá než pozvednout hlavu a ducha do poloviny druhé, zlepšit docházku a vydržet se silami… ještě to bude boj ;)

 

Branky a asistence Dygrs: 09:02 Babor (bez asistence), 37:42 Babor (Křižan), 39:41 Babor (Křižan)

Vyloučení: 11:59 Křižan (2´- podražení)

Sestava SK DD: Kuncl - Rataj, Vastl, Stehlík - Brabec, Babor, Křižan, Huňáček, Sládek