Dvoubodový začátek sezóny

21.09.2018 06:49

SK DRACHKOV – HC Eagles    5:3 (2:0, 2:1, 1:2)

20.9.2018

Po tradičním letním půstu se otevřely brány Dygr arény, která po delší době znovu ožila vůní kvalitního hokeje. Fanoušci navlékli dresy, napumpovali hlasivky a rozezněli bubny. Divoké fanynky rozpustily culíky… a… už se to rozběhlo. Začala nám sezóna 2018/2019!!!

Do úvodního zápasu nového ročníku okresní soutěže přisoudil los Drachkovu tým píseckých HC Eagles. Při vzpomínce na loňský první zápas sice ještě dygrům šedivěly vlasy, ale znatelná letní příprava a u některých téměř armádní dril dával jiskřičku optimismu nejen na hole domácích boys.

Lehce nemilým překvapením tak byla úvodní sestava domácích. Dygři se totiž sešli s pouhými sedmi hráči do pole + brankář. Orlís nastoupili na plné dvě lajny.

Od začátku se hrál svižný hokej, o což se staraly obě strany, chyběly jen branky. Tomu paradoxně pomohla první dvě dygří vyloučení. V jedenácté minutě, když na trestné lavici odpočíval Láďa Vastl, udeřila první lajna Drachkova. Po nahrávkách Kazana a Brabčáka propasíroval kotouč do sítě pořádně napumpovaný Kuba Poláček a načal tak gólový raneček letošní sezóny. Střelec úvodní branky krátce na to zamířil na trestnou a i druhé oslabení dokázali dygři proměnit v gól. Kopík (známý z minulé sezóny svou bravurní prácí s holí) rozehrál černocha na Rattyho, který pobídl rozjetého Kazana a ten svou obávanou jedovkou (nezvykle po ledě) prostřelil gólmana hostí podruhé. Zbytek třetiny se pak v klidu ubránil a jak herní projev, tak zejména skóre vypadalo velmi nadějně.

Druhá perioda se nesla v duchu té první. Hrál se hokej se zajímavými šancemi na obou stranách hřiště. Navíc se po půlminutě hry trefil Kuba Poláček, už podruhé, a to Orlís trochu nalomilo. Když pak přidal v polovině utkání čtvrtý úder Mára Brabec, zdálo se být po zápase. Jenže to hosté odmítali prakticky po celé utkání a do druhé přestávky přeci jen korigovali skóre povedenou střelou do Lochova vinglíku. Přesto šli dygři do poslední pasáže hry s navýšeným náskokem.

Zde už se trochu začala projevovat únava (dygři hráli v již zmíněných sedmi ogarech), a ta vlévala do dygřích myslí větší chuť se družit, což mělo za následek několik trestů, během kterých se hostům podařilo snížit na 4:3. Jako by se pak nabízela věta z jednoho československého filmu… „Když nastoupí Poláček, dostanete na fráček!!!“. Kuba P. měl totiž natrénováno na pouťovou střelnici, která se ve Strakonicích blížila, a další drama odmítl uzavřením hattricku a také celkového stavu na 5:3 ve prospěch domácího týmu.

Úvodní klání sezóny tedy Drachkovu vyšlo, ale extrémně varovný prstík visí nad některými z borců, kteří nemají chuť účastnic se dění na ledě. Aby nedošlo na opakování několika zápasů z minulých ročníků, kdy byli dygři pomalu rádi za jednu nastoupenou pětku, provedlo vedení dygří organizace několik správních a doufejme, že i správných kroků k nápravě této nelibé situace.

Zajímavé momenty: Výborné dvě třetiny a dostatečný náskok pro zbytek utkání… Jeden ze slalomů autra hattricku Kuby Poláčka… Dobrá hra v obranných řadách.

Branky a asistence Dygrs: 10:25 Poláček (Brabec, Babor), 12:54 Babor (Rataj, Kopenec), 15:32 Poláček (Brabec, Křižan), 22:54 Brabec (Kubů), 38:47 Poláček (Křižan)

Vyloučení: 9:05 Vastl (2´- podražení), 11:50 Poláček (2´- podražení), 24:50 Křižan (2´- sekání), 33:02 Vastl (2´- podražení), 34:07 Rataj (2´- krosček), 41:59 Křižan (2´- hákování)

Sestava SK DD: Kopenec - Rataj, Vastl – Brabec, Křižan, Babor, Kubů, Poláček