Dva velice cenné body z Blatné

15.10.2018 20:42

HC Blatná - SK DRACHKOV  4:6 (0:1, 3:3, 1:2)

14.10.2018

Po třech vydařených kolech se dygrům do cesty postavil jeden s aspirantů na nejvyšší příčky, tým HC Blatná. V tradičně kvalitním týmu, který v poslední době mívá problém s množsvím hráčů, nikoliv však s kvalitou hry, už prý pomýšleli i na ukončení činnosti v soutěži. To by ale byla velká chyba a v OSLH by Blatná určitě hokejově chyběla. Přesto se domácí sešli na celé dvě lajny, a to ve slušné sestavě. Drachkovu se zatím daří jak výsledkově, tak zejména docházkově. Po úvodním paběrkování se tentokrát dygří smečka sešla na tři útoky, dvě obrany a jednoho brankáře. A to ještě nenaskočil připravený Venda Sládek, lehce indisponovaný David Pavlíček a potrestaný Kuba Poláček, atd. Své první představení v drachkovském dresu měli před sebou Peťa Kuncipál, Dan Diviš a Jeník Kuštán.

Od začátku se hrál rychlý hokej se zajímavými šancemi na obou stranách hřiště. Když navíc Mára Brabec v polovině druhé minuty poprvé trefil zařízení, padl na dygří hokejky větší klid. Ten bohužel nepomáhal v zakončení a hosté se tak trápili v koncovce jako Popelka nad rozsypaným hráškem. Když pak Mates Adámek (jenž prodloužil v SK DD smlouvu) svou klícku pečlivě uzamknul, odcházelo se po první třetině z ledu s tím nejtěsnějším náskokem.

Druhé dějství už bylo o poznání plodnější. Padlo šest krásných branek, po třech na obou stranách. Drachkov však pokaždé situaci ustál a ani jednou nedovolil soupeři vedení. Naopak pokud Blatná skórovala, podařilo se znovu odskočit. Velice důležitou pasáží hry se ukázal přelom jednadvacáté minuty, kdy se dvakrát v krátkém sledu trefil Mára Babor, který nastartoval již zmíněný potřebný náskok. Lahodnými asistencemi jej k tomuto bohulibému činu vyzvali Ratty, potažmo Pavouk. Poté dávali branky i domácí a možná by i vyrovnali, nebýt gólového příspěvku nového trojzubce v dygřích tlapách a samozřejmě drachkovského gólmana. Do konce třetiny se stihl premiérově trefit Hanz Kuštánů, kterého ideálně našel velmi dobře hrající Standa Kubů. Zbytek už se ale musel přesunout do poslední části hry, před kterou bylo skóre stále o jedinou branku.

V ní se pak ke Kuštymu připojily i zbývající hroty, když krátce po přestávce Dan Diviš procedil kotouč do branky (asistoval Láďa Vastl) a zanedlouho se trefilo i třetí z takzvaných „Stehlíkových dětí“ Peťa Kuncipál. Jarda by se tak vůbec nemusel stydět živit jako aligátor, pardon agitátor!!! Kapitán Pavel Rataj pak tradičně dygry napumpoval dobrým slovem a domácí borci stačili už jen snížit na výsledných 4:6.

SK DD tak má za sebou čtvrté kolo, opět s plným bodovým ziskem a po prověrce s týmem jakým je Blatná lze říci, že to zatím vůbec nevypadá špatně. Je však více než nutné zůstat bruslemi na ledě a jít od zápasu k zápasu, protože to horší určitě přijde. A to třeba už v podobě dalšího soupeře, kterým je doposud nesmírně suverénní HC Protivín. Když se ale dygři sejdou, určitě by to mohl být dobrý match. Uvidíme…

 

Zajímavé momenty: Výborné začlenění nových posil do týmu… Vyrovnané obranné dvojice Pavel Rataj s Láďou Vastlem a Robert Beneš s Víťou Boškou se zatím velmi dobře doplňují… Dobrý dojem lehce kazí počet vyloučení, které měli za následek inkasované branky…

Branky a asistence Dygrs: 01:35 Brabec (bez asistence), 19:37 Babor (Rataj), 20:17 Babor (Křižan), 27:57 Kuštán (Kubů), 31:50 Diviš (Vastl), 35:39 Kuncipál (Diviš)

Vyloučení: 03:59 Vastl (2´- sekání), 10:54 Huňáček (2´- hákování), 22:35 Boška (2´- pád pod nohy), 25:14 Křižan (2´- hákování), 28:08 Vastl (2´- hákování), 29:22 Diviš (2´- podražení), 30:58 Stehlík (2´- podražení), 43:30 Diviš (2´- nedovolené bránění)

Sestava SK DD: Adámek - Rataj, Vastl, Beneš, Boška – Brabec, Babor, Křižan, Kubů, Stehlík, Huňáček, Diviš, Kuštán, Kuncipál