Důležité body z horkého vodňanského ledu

29.10.2019 03:39

HC Vodňany – SK DRACHKOV  4:7 (2:3, 1:2, 1:2)

26. 10. 2019

Poslední říjnový víkend se v drachkovském okolí nesl výhradně v hokejovém duchu. Nejprve se krátce po poledni sešlo velmi slušné množství návštěvníků na prvním společném ledě a my doufáme, že se líbilo. No a půl hodiny před osmou hodinou večerní naskočili dygři do bitvy s HC Vodňany. Po dvou porážkách v řadě se podařilo zabrat a houževnaté domácí porazit. Souboj o důležité dva body se ale vůbec nerodil lehce, s čímž se dalo počítat už před utkáním. Vodňany do zápasu nastupovaly bez dosavadní bodové ztráty a ve dvou kompletních lajnách. Drachkov nastoupil ve dvanácti hráčích do pole + se do klícky navrátil Loch. Oproti minulému zápasu chyběli Jára Stehlík, Jeník Kuštán a Víťa Boška, naopak se znovu objevili Ratty s Bažim.

Dygrům se vyvedl vstup do utkání a bleskově se dostali do vedení po přesné jedovce od Dana Diviše. V deváté minutě Michal Bažata pohotově zavěsil a zvýšil na 2:0 pro SK DD. Minutu na to bylo sníženo, když domácí využili svou jedinou početní výhodu v utkání, aby krátce na to vyrovnali po střele z mezikruží. Dygři měli tentokrát střelecký apetit a za chvíli si opět vzali vedení na svoji stranu. Střelcem byl tentokrát Pavel Rataj, pro něhož byl gól do protipohybu sladkou odměnou za výlet z obrany do předbrankového prostoru. Drachkov vedl 3:2, ale šancí měl na dva zápasy. Skvěle chytající Tomáš Hrubý jim ovšem víc nedovolil a držel naděje Vodňan, co to šlo.

Ve druhé třetině se dygrům podařilo odskočit na dvoubrankový rozdíl. Nejprve rozvlnil síťku Mára Brabec, pátou trefu přidával v polovině zápasu Kuba Poláček. Vodňany, nebezpečnější než v úvodní třetině, dokázali usměrnit černého nezbedu do drachkovské branky jedinkrát a náskok po střední části byl dvoubrankový.

Když se pak na začátku třetí třetiny zapsali Brabčák s Rattym podruhé do listiny střelců, bylo rozdělení bodů celkem ložené. Vodňanům se podařilo ještě jedenkrát korigovat skóre, dygři si svůj náskok po zbytek času pohlídali.

Premiéru na postu obránce měl Standa Kubů. Autor čtyř-tricku ze zápasu s Blatnou ukázal přehled v zadních řadách a trenérský tým Drachkova zvažuje jeho další nasazení do obrany i v dalších kolech.

Ještě něco k utkání. To bylo vedeno celkem volnou rukou, a taky to bylo na ledě znát. Občas to zajiskřilo, občas se hulákalo, nikomu se snad nic nestalo a všichni se dostali ve zdraví domů.

V příštím kole se dygři postaví prachatickému HC. Huskies mají velmi dobře rozjetou soutěž a vedou celou soutěž. Uvidíme (i podle aktuální sestavy), zda je dokážeme aspoň trochu ukočírovat na vodítku.

A POZOR!!! Nesmí chybět statistické okénko!!! Postupně se nám zmenšuje fronta čekatelů na vstřelenou branku. Ze souboje s HC Vodňany se z ní vymanili Ratty, Baži a Kuba Poláček. Na gól čeká už jen několik jedinců, kteří jistojistě pilují mušku na nejbližší zápasy. Lehkým překvapením je pro vedení klubu (a hlavně pro fanoušky) rozostřené hledí Tomáše Křižana. Pavouk zatím dorazil na všechna utkání, šancí měl víc, než je včel v úlu a ono nic. Pavouk má přeci osm končetin, tudíž od střelce, který by měl mít teoreticky dvakrát až čtyřikrát více zásahů než vedoucí trio (Mára, Dan a Standa), to zatím žádné hody nejsou. Ale jak Tom sám sebekriticky říká: „Hraju jen pro tým, individuální statistiky mě nezajímají!!!“ I proto má stále velkou důvěru nás všech a jak to jednou rupne, tak pak už to bude koncert :) ...

 

Zajímavé momenty: Rychlé úvodní branky dygrů… Rychlé vyrovnání… Útočný hokej…

Branky a asistence Dygrs: 01:33 Diviš (Šrámek), 08:46 Bažata (Diviš, Křižan), 12:42 Rataj (Diviš), 18:24 Brabec (bez asistence), 23:47 Poláček (Brabec), 32:03 Brabec (Kubů, Poláček), 34:04 Rataj (Kuncipál)

Vyloučení: 09:38 Kubů (2´- podražení)

Sestava SK DD: Kopenec - Rataj, Beneš, Kubů, Vastl – Křižan, Brabec, Šrámek, Poláček, Diviš, Kuncipál, Huňáček, Bažata