Divoká přestřelka pro SK DD

18.12.2019 03:15

HC Blatná - SK DRACHKOV  6:12 (2:5, 4:4, 0:3)

15. 12. 2019

Poslední utkání kalendářního roku 2019 znamenalo pro drachkovské dygry první odvetu právě probíhajícího ročníku, tzn. zápas proti HC Blatná. Ta je obrovským překvapením soutěže, když se jako úřadující vicemistr krčí na třetím místě od spodu tabulky a rozhodně už není v takovém laufu jako dřív. Přitom při pohledu na soupisku, která nastoupila k utkání s dygry, nemůžete říct ani popel a jen nevěřícně kroutíte hlavou. Když se ale dozvíte, že chlapi jinak hrají s minimem hráčů, jednoho z brankářů mají zraněného a lepí to, jak se dá, klobouček dolů, že to borci chtějí důstojně dohrát.

Pro tentokrát deset dygrů do pole a proti nim téměř stejné složení soupeře.

Drachkov začal nebojácně a povzbuzen předchozími útočně laděnými zápasy, zkoušel najít skulinku v blatenské obraně. Tu ale nejprve našli domácí, když ve čtvrté minutě poprvé pokořili Locha v dygří kleci 1:0. Jenže to Kuba Poláček nerad a za dvacet vteřin je vyrovnáno 1:1. Pak se chvíli hrálo ze strany na stranu a v polovině deváté minuty jdou dygři do vedení, aby opět za dvacet vteřin srovnali tentokrát blatenští. Ještě, že přišla hostující dvouminutovka v závěru třetiny, ve které Drachkov třikrát zamířil do černého, což se ukázalo jako nejdůležitější moment zápasu.

Druhá třetina se totiž zvrhla ve střelecké orgie, přinesla hned osm branek po čtyřech na obou stranách. Nejprve Blatná snížila na rozdíl jediné branky, poté Drachkov další dvě přidal. Načež Blatná znovu stáhla na jednobrankový rozdíl, jenže dygři měli stále prach v zásobníku a dvěma zásahy udrželi náskok z první části hry.

Ve třetí třetině už přeci jen trochu hrou odzadu nedali domácím tolik prostoru, navíc přidali další přesné trefy a dva body zůstávají po šíleném zápase, ve kterém se mohlo stát opravdu všechno, v drachkovské moci.

 

Zajímavé momenty: Pekelná druhá třetina… Několikeré zmrtvýchvstání v pravý okamžik… Zdvižený prstík nad obrannými povinnostmi…

Branky a asistence Dygrs: 03:34 Poláček (Kubů, Brabec), 08:27 Diviš (Bažata, Křižan), 10:41 Bažata (Diviš, Křižan), 11:28 Poláček (Kubů), 12:39 Brabec (Boška), 21:48 Brabec (Poláček), 23:41 Křižan (Diviš, Beneš), 27:32 Bažata (Brabec), 28:02 Diviš (Křižan), 32:55 Diviš (Křižan), 35:21 Boška (Vastl), 41:32 Křižan (Boška)

Vyloučení: 02:32 Kubů (TS - hákování)

Sestava SK DD: Kopenec - Boška, Beneš, Babor, Vastl - Křižan, Brabec, Kubů, Poláček, Diviš, Bažata