Další body po demolici v poslední třetině

15.10.2021 04:45

SK DRACHKOV – HC Blatná  13:2 (1:1, 3:0, 9:1)

15. 10. 2021

O tom, jak může být výsledek zápasu zavádějící, může hovořit záznam zápasu drachkovských dygrů proti blatenskému HC. Jejich vzájemné měření sil rozhodně dlouho nevypadalo tak jednoznačně, jak se zdá.

Poměr sil na střídačkách byl tentokrát naprosto vyrovnaný - devět hráčů do pole plus brankář. Nejen vyrovnaný počet hráčů, ale také vyrovnaný hokej přinesla první třetina. Úvod patřil spíše Drachkovu, poté hrozili i hosté. Víceméně to ale bylo soutěžení v zahazování šancí, na což už jsme si v SK DD zvykli. Jako první udeřila Blatná, když v desáté minutě po akci tři na jednoho rozvířila gólové vody zápasu. Odpověď Dygrs na sebe nedala dlouho čekat a po dvou minutách bylo vyrovnáno. Svou první letošní trefou se o to přičinil Petr Huňáček. Střelecky aktivní Drachkov mohl své vedení navýšit, z hlavní to ale zatím stále pouze doutnalo. Těsně před sirénou nevyužil obrovskou šanci ani hostující celek, a tak se oba týmy rozešli smírně 1:1.

Po změně stran se znovu bylo na co koukat. Dygry dostal do vedení Mára Brabec, ale do poloviny utkání Blatná dokázala domácím zatápět a sahala po vyrovnání. Jenže dva rychlé góly v průběhu osmadvacáté minuty určily směr utkání. Postarali se o ně Dan Diviš a Mirda Šrámek. Druhá třetina přinesla výsledek 3:0 a ukázala se jako rozhodující.

Protože to, co přinesl poslední úsek hry, to byla totální destrukce. Robert Beneš, Tomáš Křižan, Petr Huňáček, Míra Šrámek, Dan Diviš se gólově postarali o to, že na konto soupeře přibylo dalších devět přesných zásahů. Blatná sice dorážkou korigovala na 2:5, ale dygrům do hostující sítě propadlo až neuvěřitelně všechno, co na ní poslali. Samozřejmě nebyla nouze o krásné akce a momentky, ale prostě to tentokrát lepilo.

Skóre zápasu se nakonec uzavřelo na výsledku 13:2 pro SK DD. Pro hosty možná až moc kruté, pro dygry však povzbudivé do dalších zápasů, aspoň co se produktivity týká. Jenom doufejme, že jsme si ten střelný prach nevypráskali na delší dobu. Zároveň si zaslouží vyzdvihnout obranná trojice Marek Babor, Víťa Boška, Ladislav Vastl, která dokázala spolehlivě korigovat nájezdy soupeře. Zářil zejména Víťa, který v první polovině utkání na ledě dominoval.

Dygry nyní čeká pořádná prověrka. Velice silné týmy Radomyšle a Protivína během čtyř dnů. No, těšme se…

P.S. Jen ještě trošku k Blatné. Borci minimálně do poloviny zápasu sahali po bodech, kanonáda v poslední třetině byla však už moc. Přesto stejně jako v minulých sezónách. Dobří, čistě hrající hokejisté s férovou hrou. Sluší se jim poděkovat za fair-play hru, když sami u rozhodčích odvolali signalizovaný faul Drachkova, a to v době, kdy mohli se zápasem ještě něco udělat. Upřímně, ani v okresní soutěži není mnoho takových. Takže palec nahoru.

 

Zajímavé momenty: Dobrá obrana s podporou útoku – doslova démonická třetí třetina, korunovaná devíti vstřelenými brankami – čtyřgólový Šrámi, sedmibodový Dan, pětibodový Brabčák – kvalitní a férový soupeř…

Branky a asistence Dygrs: 11:49 Huňáček (Diviš), 17:27 Brabec (Boška), 27:13 Diviš (Šrámek), 27:25 Šrámek (Diviš), 32:23 Šrámek (Diviš, Boška), 34:30 Beneš (Brabec), 36:35 Křižan (Brabec), 37:46 Huňáček (Beneš), 38:25 Šrámek (Diviš), 39:28 Diviš (Boška), 40:17 Brabec (Křižan), 40:52 Křižan (Brabec), 41:58 Šrámek (Diviš)

 

Vyloučení: 18:56 Vastl (2´ - podražení), 35:07 Boška (2´ - nedovolené bránění)

Sestava SK DD: Kopenec – Babor, Boška, Vastl – Beneš, Brabec, Diviš, Huňáček, Křižan, Šrámek