Bodík s Blatnou nebyl daleko

30.01.2018 04:18

HC Blatná - SK DRACHKOV  4:3 (1:2, 1:1, 2:0)

26. 1. 2018

První z odvetných utkání je za námi. Dygři se podruhé v této sezóně postavili blatenskému HC, když měli po úvodním debaklu 4:12 co napravovat. A to se více či spíš méně povedlo. K zápasu nastoupilo 9+1 dygr. Do klícky se vrátil oživený Loch, poprvé v poli nastoupil Ondra Kuncl, další nová akvizice v drachkovském dresu. Blatná se sešla na dvě čisté pětky v celkem silném složení.

Úvod zápasu patřil domácím. Ti několikrát zahrozili, kupodivu bez úspěchu. A tak se osmělili také dygři. Postupně vyrovnali hru, a dokonce dosáhli vedoucího gólu z hole Pavouka, který v šesté minutě načal účet utkání. První asistenci si seknul Řezňa a druhou štěknul Kazan. Bývalou Durou to lehce otřáslo, povolila dygrům dokonce další šance a Bůh ví, jak by to dopadlo, kdyby se žluto-modrým podařilo ještě více odskočit. Bohužel se tak nestalo a Blatná postupně začala nabírat na síle. Zhruba v polovině prvního dějství bylo po závaru v dygřím brankovišti vyrovnáno. Ne nadarmo je letošním kapitánem Pavel „Ratty“ Rataj. Cca minutu před první sirénou si počkal na pryž, která po ose Babor, Řezník doputovala až na jeho Smith & Wessonku a ta poslala Dygrs podruhé v zápase do vedení. K velkému překvapení fanoušků obou táborů, střídaček, trestné lavice, časomíry i posledních opilců v Palermu neskončil za Lochem žádný další puk a po první části vedli drachkovští překvapivě 2:1.

Druhá třetina měla takřka stejný scénář jako ta předchozí. Šance byly k vidění na obou stranách, opět se nám nepodařilo využít ani ložené příležitosti a zákonitě musel přijít trest. Po jedné trmě vrmě v obraném pásmu Drachkova, postrčil domácí útočník kotouč na branku tak nešťastně, že se od betonu Locháče došoupal až za čáru 2:2. V této pasáži hry už Blatná byla aktivnějším týmem. Dygři ale pro tento zápas sosali z čarovné studánky a do třetice se dostali do vedení. Psala se polovina druhé třetiny, když po bravurní přihrávce od Standy Kubů nekompromisně zavěsil pán z Pavučin – 2:3. První kanadský bodík si za druhou asistenci připsala i nová posila z horažďovické líhně Ondřej Kuncl. I před poslední periodou tak svítilo na časomíře jednobrankové vedení Drachkova.

V ní se také nakonec ukázal faktor únavy. Ten přepadl ulítané dygry v ten nejnevhodnější okamžik. Pro jejich obranu je potřeba poukázat na výborný výkon v průběhu prvních dvou třetin a hrát s blatenskými hokejisty celý zápas naplno zvládne jen málo mančaftů. Přesto dygři útočili a znovu nebyli daleko od navýšení slibného vedení, pomyslné štěstíčko ale tento večer zůstalo mimo strakonický zimák. Blatná totiž nepolevila. Její ataky na dygří obranné pásmo sílily a záhy přišlo vyrovnání. Blatenští dokáží mistrně kombinovat s pukem a když vás uzavřou ve třetině, hodně to zavání. Po rozebrání dygříků přišla přihrávka zpoza brány a zcela volný domácí útočník střelou z první vyrovnal. Snaha o odpor byla marná. Na hokejky už to tolik nelepilo a Blatná krátce před koncem dokonala obrat, kdy po dalším z tlaků v pásmu Dygrs přišla před brankovištěm hostí křižná přihrávka na neobsazeného domácího pistolníka a další rána z první znamenala vítěznou trefu. Přesouvající se Kopík si ještě stačil na puk sáhnout, ale mimo tři tyče jej už bohužel nevytěsnil. Dygři ještě v závěru zkusili power-play, domácí už si ale konec utkání zkušeně pohlídali.

Přesto nelze zápas hodnotit jako špatný. Předvedenou hrou dygři vystoupali na jeden z vrcholků letošních výkonů a pokud by podobná chuť vydržela, nemusela by druhá polovina sezóny dopadnout úplně nejhůř. Příště nás čeká neoblíbený Schäfer, tak budeme doufat ve formičku a alespoň dvě lajny (na střídačce)…

 

Branky a asistence Dygrs: 05:25 Křižan (Řezník, Babor), 13:50 Rataj (Babor, Řezník), 22:59 Křižan (Kubů, Kuncl)

Vyloučení: 15:49 Rataj (2´- zdržování hry), 32:39 Beneš (2´- sekání) 

Sestava SK DD: Kopenec – Rataj, Vastl, Beneš - Babor, Řezník, Křižan, Kuncl, Kubů, Huňáček