Bez bodu a bez gólu

05.01.2018 13:30

HC Prachatice - SK DRACHKOV  3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

30.12. 2017

Desáté kolo okresní soutěže postavilo dygrům do cesty prachatické HC, které obývá klidný střed tabulky. Drachkovu pro tento zápas chyběl Michal Šebesta, Beny a další, svojí přítomností potěšili Brkouš, Řezňa a také Vláďa Krejčí.

S Prachaticemi je to většinou jistota a tak se od začátku hrál hokej. Odpustíme-li Pavoukovi „2+2“ hned v první minutě, hrálo se poměrně vyrovnané utkání s šancemi na obou stranách. První třetina branku nepřinesla, opět se nám nepodařilo využít žádnou s nabídnutých přesilovek.

Početní výhody se bohužel v tomto utkání staly černou můrou drachkovských. V polovině zápasu při jedné z dygřích početních výhod upláchli dva prachatičtí útočníci, Loch ještě první střelu vytěsnil, dorážka však už v hostující síti skončila. Opět se hrálo na obě strany, více než jedinou branku ale diváci po ukončení druhé třetiny neviděli.

I třetí třetina přinesla podobný obraz hry jako ty předchozí. Šance na vyrovnání visela ve vzduchu, ale prachatický ligový gólman s přehledem likvidoval jednu dygří šanci za druhou. Trest přišel zhruba v polovině třetiny, kdy se domácí zblízka prosadili po jednom ze závarů u drachkovského brankoviště 2:0. Dygrům pak byla nabídnuta další přesilová hra, která zápas definitivně rozhodla. Na místo zamíchání soupeře v jeho obranném pásmu přišla ztráta puku a samostatný únik Prachatic, který dokázal hostující uprchlík proměnit ve třetí přesnou trefu. A protože na zeď v domácí brance prostě recept nebyl, oba body berou tentokrát Prachatice.

Šancí byl opět pořádný houf, jenom ta prokletá muška. Asi se všechny patrony vystříleli v minulém utkání s HSG. Holt si ty bravurní kousky a technické finesy necháme pro každého do odvety. Příště si necháme pomáhat a chránit proti týmu SKP Strakonice.

 

Branky a asistence Dygrs: bez vstřelené branky

Vyloučení: 00:43 Křižan (2´- sekání), 00:43 Křižan (2´- nesportovní chování), 08:46 Vastl (2´- podražení), 17:28 Křižan (2´- hákování), 20:03 Stehlík (2´- podražení), 27:51 Křižan (2´- podražení), 29:33 Kubů (2´- vysoká hůl) 

Sestava SK DD: Kopenec – Rataj, Vastl, Krčal, Krejčí - Babor, Řezník, Křižan, Stehlík, Kubů, Huňáček