Sezóna 2018/2019 začíná

12.09.2018 11:02

Vážení sportovní fanoušci, milí dygři i celé blízké okolí,

Dovolte abychom Vás přivítali v nové sezóně okresní soutěže v ledním hokeji, popřáli Vám i sobě mnoho sportovní radosti a věříme, že se i letos přidáte k houfu fans organizace SK DD.

………………………………………………………..

V pondělí 5. 9. 2018 proběhl v sídle Okresního svazu ledního hokeje losovací aktiv OS pro sezónu 2018/2019. Probíraly se novinky v pravidlech, tématem byli opět rozhodčí, termíny zápasů a v neposlední řadě rozlosování soutěže.

Co se týká pravidel, tak zde se toho moc oproti minulým ročníkům nemění. Icing zůstává pro okresní soutěž stále bez hybridu, jen je několik drobností ohledně práce gólmana mimo brankoviště, což tomu našemu určitě všichni promineme :)

Dle nezávislého pozorovatele proběhla, již tradičně individuální, příprava na výbornou. Někteří dygři ji trávili na suchu, jiní na ledě, další ve vodě nebo na stavbě... Prostě co dygr, to nabraná hmota a fyzička radioaktivního krokodýla.

Rozlosování OS proběhlo za účasti zástupců týmů a sezóna 2018/2019 by měla začít ve složení SK DD, Sokol Radomyšl B, HC Eagles, HC Ales Strakonice, HC Vodňany, HC Protivín, HSG Horažďovice (spojilo se s bývalým SKP Strakonice), HC Blatná, HC Netolice, HC Prachatice a Schäfer Blatná. Právě u Schäferu je start stále nejistý, ale soutěž je přihlásili, tak snad vydží celou sezónu.

Příslibem je rozložení termínů zápasů, kde svaz přislíbil co největší vyváženost v rámci sezóny, a ne jako loni, kdy se stálo třeba i tři týdny. V každém případě, pokud zůstane lichý počet účastníků, padne na každý tým 2x za ročník volné kolo. Hrací dny by měli být úterý, čtvrtek a víkendy, s tím, že se opět jednou až dvakrát za sezonu nevyhneme úternímu utkání od 21:30 hod., což se dá kousnout.

Toť asi z novinek všechno.

Pokusíme se opět přinášet aktuální informace z dění kolem klubu, články k zápasům a nemělo by chybět ani tradiční týdenní info.

Na webu se také objeví celý soutěžní řád OS…

Vzhledem k drobným problémům s fan-shopem si každý fanouš bude muset, jako každý rok, svůj dres a šálu uštrykovat sám.

Pěkný zbytek letní přípravy a brzy naviděnou.

                                                                                                                        G.M. SK DD