Výhra s odřeným ouškem

27.03.2017 09:18

SK DRACHKOV - HSG Horažďovice  3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

26.3.2017

Čtyři kola do konce OSLH. Dygrs si po nadílce od Vodňan chvilku oddychli a už se museli pomalu soustředit na další utkání, tentokrát proti horažďovickému HSG. Otazníkem na straně Drachkova zůstávala před zápasem sestava. Ta nakonec čítala devět hráčů do pole + brankář. HSG naopak nastoupilo snad na tři lajny. Herně to bylo znát, přesto si oba body ponechali domácí dygři.

Zápas se od začátku nevyvíjel zrovna ideálně, když se Horažďovice prosadily po první vážnější akci, když dorážkou do prázdné branky otevřely skóre. Další příležitosti si sice vytvořilo, ale iniciativu postupně spíše přebírali dygři. Střelecké trápení protrhla až přesilovková trefa Rattyho, jemuž chytrou žabkou namazal Beny a před brankářem soupeře výborně operoval a hlavně clonil Huňas. Psala se dvanáctá minuta - 1:1.

Druhá třetina začala na vlas stejně jako ta první. Hned z prvního útoku hosté domácí obraně pěkně zamotali hlavu a po střele z mezikruží prošel kotouč vcelku lehce za Locha podruhé. I podruhé ale stačili Dygrs vyrovnat. Tentokrát Márou Brabcem, který využil chvilky a prostoru. Asistoval Martin Jánský. Do posledního dějství se tak šlo za nerozhodného stavu 2:2.

Drachkov po vyrovnávající trefě vycítil šanci na zvrat utkání, což se nakonec povedlo. Do konce zápasu zbývalo pár minut, když si po vyhraném buly od Kazana, našel černého nezbedu Řezňa a rychlým bekhendem zametl kotouč do sítě. Toto vedení už dygři i přes závěrečnou power-play udrželi a přidali další dva bodíky do letošní škatule.

Dalším soupeřem bude nevyzpytatelný tým Eagles, poté přijde Radomyšl a sezónu dygři ukončí proti strakonickému Alesu.

Branky a asistence:

Rataj (Beneš), Brabec (Jánský), Řezník (Babor)

Vyloučení:

Vastl (2´- hákování)