Výchovná facka přišla z Vodňan

24.03.2017 06:30

HC Vodňany - SK DRACHKOV  6:0 (1:0, 2:0, 3:0)

23.3.2017

18. kolo poslalo dygrům zkoušku v podobě vodňanského HC. Soupiska soupeře a jeho nabité statistiky napovídaly, že Drachkov nebude mít na růžích ustláno. A taky neměl…

Šance na dobrý výsledek žila pouze v první třetině, po které odcházely Vodňany s jednobrankovým vedením. Ve druhé periodě přidaly další dva zásahy a to už byl pro dygry zatracený oříšek. Třemi zásahy v poslední třetině, završil soupeř půltuctový příděl a Drachkov poprvé v sezóně (a doufejme, že naposledy) odcházel z hřiště bez vstřelené branky.

Během celého utkání bylo k vidění dost šancí na obou stranách, gólman domácích však byl pro SK DD nepřekonatelnou překážkou a bohužel nepřišla žádná extra „loženka“, kdy by se dala trefit prázdná kasa. Prostě to někdy nesedne a k veliké smůle to tentokrát bylo v zápase s Vodňany, které dygry přeskočily v tabulce a zároveň převážily misky vah vzájemných zápasů na svou stranu. Vodňany ukázaly svoji hokejovou sílu a po právu atakují bedýnku v celkovém pořadí soutěže.

Ale ještě není konec. Los je velice zajímavý a stát se může cokoliv. Navíc po dlouhých letech skončí Drachkov nejhůře na 4. místě, což je pro partu kolem velkého Dygra rozhodně úspěch… Nezbývá, než si zkusit zahrát pěkný hokej a pobavit se…

Velkou kaňkou je však kromě výsledku ztráta dalších dvou hráčů sestavy – se zlomeninou v horní části těla musel ze zápasu odstoupit Jirka Soukup a s naraženými žebry má nejspíš po sezóně i kapitán dygrů Michal Šebesta. Při dlouhodobé absenci Pavouka a drobných šrámech po sezóně bude mít SK DD ještě pořádné trable se sestavou, ale snad už kluci vydrží :-)

Branky a asistence:

---

Vyloučení:

Krejčí (2´- vysoká hůl), Huňáček (2´- podražení), Krejčí (2´- podražení)