V pěti příště raději na pivko

12.10.2015 21:15

HC Protivín - SK DYGRS DRACHKOV 8:3 (3:0, 2:3, 3:0) 

8.10.2015

To zase byl jednou masakr!!! Pět hráčů do pole + Loch-Ness do svatyně. Tato skupinka se postavila proti obhájci loňského prvenství týmu HC Protivín. Ten ze svého umění nic neztratil a poctivě to dokazoval po celé utkání. Report proto nelze napsat tradičně.

Pohled na prázdnou střídačku byl děsivý. Znamenalo to pro pět statečných celý zápas bez oddychu. Jediným vysvobozením bylo vyloučení, což nastalo hned pětkrát. Čtyřikrát na něj navíc nedošlo, protože právě tolikrát dokázal Protivín využít signalizovaný trest. Protivín hrál v klidu a vozil si do dygřího pásma šanci za šancí. Kupodivu ani Drachkov nezahálel a šance byly k vidění i u protivínské branky. A nejen šance, ale i góly. V druhé třetině byli dygři jednu branku od vyrovnání, síly ale rychle ubývali a soupeř si poté došel pro jasné body.

Ovšem klobouk dolů před hráči, kteří na utkání dorazili, sáhli si na dno a dotáhli zápas do konce, třebaže neúspěšného. V pěti je opravdu lepší jít někam na pivko. Také je potřeba protivínským poděkovat za slušnou hru, což nám přeci jen pomohlo.

Silně to připomíná středověkou bitvu u nedaleké Sudoměře, kde se husité postavili násobně větší přesile. Až na drobný rozdíl, že u Sudoměře husité zvítězili, kdežto Drachkov dostal naloženo. Z toho plyne, že buď chyběla vozová hradba, nebo je Protivín silnější, než byli kdysi křižáci.

Zajímavé momenty:

- odehrát celé utkání v pěti lidech v poli proti Protivínu je rarita

- na druhou stranu je to žalostné při pohledu na střídačku soupeře

- dygři ukázali nezdolného sportovního ducha a dokonce dokázali vyhrát druhou třetinu!!

Branky a asistence Dygrs:

24´ - Křižan (Kubů, Beneš), 25´ - Křižan (Jánský, Kubů), 30´- Kubů (bez asistence)

Vyloučení:

18´ - Soukup (2´ hákování), 28´ - Beneš (2´ hákování), 34´ - Soukup (2´ podražení), 38´ - Soukup (2´ hákování), 42´ - Soukup (2´ zdržování hry)